Dat vintage horloges een torenhoge waarde kunnen hebben, dat moge duidelijk zijn. In het verleden zijn genoeg horloges geveild voor bedragen die het originele verkoopbedrag ver achter zich lieten liggen. Dat was deze keer niet anders tijdens een veiling van Philips in samenwerking met Bacs & Russo. De veiling vond plaats in Hong Kong en leverde een totaalbedrag op van bijna €12.000.000 – een record voor een horlogeveiling in Azië dit jaar.

 Philips Hong Kong Watch Auction: FIVE horlogeveiling

De veiling werd gehouden op 28 november. Maar liefst 167 horloges met extreem hoge verzamelwaarde werden geveild. Horlogeliefhebbers en -verzamelaars uit 44 landen waren aanwezig om de meest zeldzame stukken onder de hamer te zien gaan. Zo werden er verschillende Rolexen geveild (waaronder een Rolex Daytona Paul Newman ref. 6241) en een aantal Patek Philippe horloges.

Philips Hong Kong watch auction FIVE Pure Luxe

Het was een veiling vol speciale stukken, maar er was maar één merk dat echt de klok sloeg: Patek Philippe. Nu zijn de horloges van dit merk van zichzelf al niet echt goedkoop (denk aan prijzen die beginnen boven €10.000), maar de pareltjes in deze veiling spanden de kroon. Letterlijk en figuurlijk, want het was de Patek Philippe World-timer Ref. 2523 in geel goud die met 2,5 miljoen euro het record brak voor duurste horloge ooit geveild in Azië.

Philips Hong Kong watch auction FIVE Pure Luxe

Een succesvolle veiling voor Philips dus. Het is tevens een duidelijk voorbeeld voor een vintage horlogemarkt in Azië die steeds interessanter wordt. Hieronder is de top 10 te bewonderen van horloges die geveild werden tijdens de veiling in Hong Kong. Wat opvalt is het overtuigend vertoon van Patek Philippe – maar liefst zeven stuks komen van dit merk. Daarnaast zien we nog twee Rolex Daytona’s en een Breguet Pocket Watch.

Bron: Luxuo