Ja, dat lijkt misschien een gewaagde uitspraak, maar toch durven we die te doen als ’t om dit huis gaat. Ondanks het feit dat we de chaos en levendigheid van een stad als Amsterdam zo op z’n tijd heel erg weten te waarderen, is er ook nog een zekere stille liefde voor rust. Een omgeving die onaangetast is, een prachtig uitzicht over de ongerepte natuur en wakker worden van vogels of ’t ruisen van water – wie gaat daar niet van glimlachen? Dit huis gelegen aan de rand van het Bras d’Or meer in Nova Scotia (Canada) is praktisch alles wat we zojuist omschreven. Het is een creatie van Nicholas Fudge Architects en wat ons betreft de perfecte plek temidden van alle natuur.

Nicholas Fudge Architects

Het huis is volledig ontworpen om zo goed mogelijk in de omgeving te passen. Zoals vaak bij huizen van dit kaliber, vinden we ook hier een grote hoeveelheid glas terug in het ontwerp. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van grote hoeveelheden hout waardoor het huis nog beter in de natuur opgaat. Wat ons betreft een pareltje, zeker gezien de omgeving. Het feit dat je ’s ochtends wakker wordt en direct naar buiten kunt kijken en kunt genieten van de natuur helpt er ook aan mee.

het perfecte huis middenin de natuur in Canada Pure Luxe

De architect heeft een ontwerp gemaakt dat op speelse wijze communiceert met de omgeving. Zo zien we duidelijk dat het huis bestaat uit drie separate delen – ieder met een eigen functie. Zo zijn de privévertrekken afgeschermd van de buitenwereld terwijl alle publieke ruimtes uit zoveel mogelijk glas bestaan. Daarnaast is het huis zodanig opgebouwd dat ieder vertrek richting het water de hoogte in gaat. Als gevolg hiervan ontstaat er een speels ontwerp wat tegelijkertijd goed in balans is met de omgeving.

het perfecte huis middenin de natuur in Canada Pure Luxe

Een totaliteit van 580m2 is dus verdeeld over drie verschillende ‘vleugels’. De middelste vleugel is het ontvangstpunt en biedt tevens ruimte voor het kantoor van de huiseigenaar. De grote vleugel rechts bevat de privévertrekken en links vinden we alle publieke ruimtes. Het huis werd ontworpen als bouwpakket. Als gevolg daarvan werden zoveel mogelijk delen bij fabricatie al in elkaar gezet, wat resulteerde in slechts twee dagen werk om het huis op de plek in elkaar te zetten. Een praktische oplossing voor een fantastische creatie.

het perfecte huis middenin de natuur in Canada Pure Luxe het perfecte huis middenin de natuur in Canada Pure Luxe

Bron: Nicholas Fudge Architects