Max Verstappen is de held van weleer die Nederland al een tijdje niet meer gehad heeft. Althans, zo voelt het. Natuurlijk is ons land nog steeds een aantal topsporters van wereldniveau rijk – maar dat lijkt allemaal zo gewoontjes geworden. Met Max Verstappen in de gelederen hebben wij als Nederlanders eindelijk weer eens wat te juichen in de koningsklasse van de autosport – en wat voelt dat goed. Deze prestatie wordt rijkelijk beloond, zo verdiende hij tot op heden ongeveer €4.000.000, los van prestatiebonussen. Vanaf volgend seizoen zal de jonge Verstappen reuzenstappen maken op z’n loonstrookje. Minstens €20.000.000 zal hij ieder jaar op z’n rekening bij mogen schrijven.

Max Verstappen’s nieuwe salaris

De jonge Nederlander wordt door veel invloedrijke personages binnen de sport – maar ook daarbuiten – geroemd vanwege z’n kwaliteiten. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat Redbull er werk van heeft gemaakt om het talent langer aan de renstal te verbinden. Het moge duidelijk zijn: Max Verstappen, mits er niets vreemds gebeurt, is een toekomstig wereldkampioen Formule 1.

max verstappen gaat 20 miljoen euro verdienen Pure Luxe

Niet geheel verwonderlijk dus dat dit met de nodige euro’s wordt beloond. Het minimale salaris, volgens de BBC, ligt op 20 miljoen euro. Een bedrag dat alles behalve vervelend oogt. Echter, mocht onze Max het een en ander presteren, dan kan het totaal al gauw oplopen tot zo’n €30.000.000(!). We kunnen dus met enige zekerheid zeggen dat het rijden in de bolides van Redbull de jongeman geen windeieren legt.

max verstappen gaat 20 miljoen euro verdienen Pure Luxe

Hier worden overigens geen externe sponsordeals en contracten in meegenomen, dus ga er van uit dat het bedrag in potentie nog verder op kan lopen. Dit plaatst Max Verstappen direct in een rijtje bestaande uit Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso. Een rijtje dat Max allerminst vervelend zal vinden. Al denken we dat de Limburger liever in een rijtje staat dat beoordeelt wordt op hoeveelheid kampioenschappen.

Bron: BBC