Eerder al lieten we jullie op onze Social Media kennis maken met de nieuwe Mercedes-Benz CLS. De luxe coupé van Mercedes-Benz is sinds 2003 een begrip in het hogere segment en gaat met dit 2018 model een derde generatie in. De nieuwe CLS is direct te herkennen als zijnde een Mercedes-Benz en volgt de zelfde design esthetiek zoals we die kennen van andere modellen onder de vlag van het Duitse automerk. Vanaf volgend jaar zal deze luxe vierdeurs-coupé op de wegen verschijnen.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS

Ook de derde generatie van deze coupé zal voldoen aan de standaard die Mercedes-Benz ongeveer 15 jaar geleden zette met de introductie van de eerste generatie CLS. Het is een auto die sportief hoort te ogen, maar tegelijkertijd uitnodigt voor lange, comfortabele ritten. Wat ons betreft is Mercedes-Benz er met deze nieuwe variant weer in geslaagd om een toonaangevende coupé op de markt te brengen.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS Pure Luxe

Wanneer deze nieuwe CLS geïntroduceerd wordt, zullen er drie verschillende zes-cilinders beschikbaar zijn. Zo krijgen we een 350d 4-matic, een 400d 4-matic en een 450 4-matic – hierin varieert het aantal pk’s van 286 tot 367. Je hoeft je ook in de nieuwe CLS dus niet druk te maken over power. Er zullen op een later moment nog een aantal vier-cilinder modellen toegevoegd worden. Voor beiden zowel in diesel als benzine variant.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS Pure Luxe

Een stap naar de het volgende niveau

Zoals we gewend zijn van Mercedes-Benz is ook deze CLS weer voorzien van de nodige opties én innovaties. Zo kan het interieur middels licht volledig naar smaak aangepast worden – hier is keuze uit 64 verschillende kleuren. Deze kleuren zijn ook terug te vinden in de luchtinlaten in het interieur. Een mooi detail: wanneer je de temperatuur aanpast veranderen deze kort in blauw (kouder) of rood (warmer). Tevens is de auto te leveren met een widescreen cockpit. Dit wil zeggen dat er twee displays van 12,3 inch achter een afdek-glas worden geplaatst.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS Pure Luxe

Daarnaast kan de bestuurder de interface van het dashboard zelf aanpassen. Zo kun je kiezen uit een Classic, Sport of Progressive mode. Welke ieder een eigen design hebben wat betreft weergave van het instrumentarium. Een nieuwtje bij deze CLS ten opzichte van z’n voorgangers vinden we in de vorm van een extra zitplek. Juist, deze CLS is voor het eerst een vijfzitter. Als optie is er de mogelijkheid om de achterbank-leuning neer te klappen. Dit zou door de verhouding 40-20-40 betekenen dat de 520-liter grote kofferbak nog wat extra ruimte krijgt.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS Pure Luxe

Deze CLS heeft een aantal technologische snufjes uit de S-klasse overgenomen, wat resulteert in een nog luxere rijbeleving. Zo is het Intelligent Drive systeem uit de S-klasse ook beschikbaar in deze nieuwe CLS. Als resultaat ontstaat er een auto met state-of-the-art rijassistentie en ondersteuning wat betreft verkeersveiligheid. Door het gebruik van verbeterde camera’s en het monitoren van kaart- en navigatiegegevens is deze CLS nóg beter ingespeeld op z’n bestuurder.

Een nieuw motorengamma

Deze derde generatie Mercedes-Benz CLS beschikt over een volledig nieuw motoren-aanbod. Zoals hierboven getoond zal de auto geïntroduceerd worden met twee dieselmotoren en een benzine motor. Daar wordt in een later stadium nog een aantal andere motoren aan toegevoegd. De 450 4matic heeft een zogenaamde EQ Boost deze zorgt voor een kortstondige toename in extra kracht. Zo zal er gedurende korte periode een extra 22pk/250Nm koppel beschikbaar zijn. Mede hierdoor is ook deze CLS weer een stap in de richting van de toekomst.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS Pure Luxe

De speciale Edition 1

Omdat de introductie van deze nieuwe CLS niet zomaar voorbij mag gaan, heeft Mercedes-Benz besloten om dit gepaard te laten gaan met een speciale editie. Deze Mercedes-Benz CLS Edition 1 zal een jaar lang na de introductie van het model verkrijgbaar zijn en beschikken over een hoop extra’s. Zo heeft deze CLS het zogenaamde Copper Art interieur concept aan boord, een AMG exterieur en verschillende Edition 1 details.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS Pure Luxe

Al met al belooft deze nieuwe CLS weer een topper in z’n segment te worden. Wij kunnen niet wachten op de eerste exemplaren. Mocht je interesse gewekt zijn, bezoek dan beslist eens de website van Mercedes-Benz om jezelf te voorzien van meer informatie over deze luxe coupé.