Als je rijk bent, heel rijk bent, dan kun je praktisch alles kopen wat je maar in kunt denken. De Nieuw-Zeelandse Graeme Hart bewees dit met ogenschijnlijk kinderlijke eenvoud. Hij deed in 2013 een aanvraag bij scheepsbouwer Kleven uit Noorwegen voor het bouwen van een explorer yacht. Gedoopt tot Ulysses werd het een 107-meter lang jacht met ongelooflijk eigenschappen.  Pas in 2016 was de bouw afgerond van dit drijvend paleis en inmiddels is het jacht verkocht door meneer Hart.

Hart’s voorliefde voor explorer yachts

Graeme Hart is een enorm vermogend man. Hij is volgens Forbes de rijkste man van Nieuw-Zeeland met een vermogen van ongeveer 10,5 miljard dollar. Het is dus niet heel gek dat hij in staat is om een scheepsbouwer te benaderen met de vraag een jacht te maken waar werkelijk alles op en aan zit. Kleven werd uitgekozen vanwege hun snelle levertijd, de goede prijs en de kwaliteit die naar Hart’s tevredenheid is.

Ulysses superjacht verkocht nieuw-zeeland Pure Luxe

Nog voordat het jacht überhaupt enige vorm had gekregen was Graeme Hart al lyrisch over Kleven en de mogelijkheden van de Noorse scheepsbouwer. Dat bleek al gauw nadat Hart een tweede order plaatste voor een 116-meter lange explorer yacht – ook gebouwd door Kleven. Op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen aangezien het huidige Ulysses jacht destijds (2014) nog helemaal niet af was. Inmiddels zijn we enkele jaren verder en heeft Graeme Hart afstand gedaan van zijn superjacht. Het werd uiteindelijk een van de grootste verkopen van 2017 (zowel in formaat als qua prijs). Voor $195.000.000 verruilde het jacht Hart voor een nieuwe eigenaar.

Ulysses superjacht verkocht nieuw-zeeland Pure Luxe

Het Ulysses jacht

Over het algemeen heeft een superjacht praktisch alles aan boord wat je maar kunt bedenken – echter, de Ulysses spant de kroon. Het jacht is zo groot dat het zelfs een 21-meter lang jacht met zich meeneemt. Juist ja, in de ogen van Hart waarschijnlijk een ‘reservebootje’, maar menigeen zou het zien als volwaardig jacht. Oh en dit is overigens maar één van de vele extra vaartuigen aan boord van dit paleis.

Ulysses superjacht verkocht nieuw-zeeland Pure Luxe

Het hoofddek van dit jacht telt zo’n 400 vierkante meters aan leefoppervlakte. Hier vinden we verschillende lounge-plekken, een zwembad van Olympisch formaat (bijna dan) en een jacuzzi. Iets verder naar binnen toe zijn er verscheidene dinertafels, een heuse wijnkamer mét bijpassende bar en uitzicht en verschillende leefruimtes. Het woongedeelte van dit jacht doet vermoeden dat je in de lobby bent van een 5-sterren hotel.

Ulysses superjacht verkocht nieuw-zeeland Pure Luxe

De Master cabin is de grootste ruimte van het hele schip: over de volledige 107 meter vinden we een compleet dek terug dat als Master cabin dient. Om je een idee te geven van de grootte: het jacht’s achterdek (met daarop onder andere het zwembad) ligt 9 meter boven zeeniveau. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit jacht praktisch de omvang van een appartementencomplex omvat.

Ulysses superjacht verkocht nieuw-zeeland Pure Luxe

Mocht je nou niet in staat zijn om via een van de kleinere boten aan land te komen, dan kun je altijd nog een helikopter meenemen op ’t dek. Er is een heus helikopter-platform dat je in staat stelt naast de zee ook ’t luchtruim te verkiezen. Uiteraard is er een Spa, een fitness-ruimte en wellness aanwezig. Overigens is alles aan dit jacht enorm. Bekijk de foto’s en oordeel zelf maar.

Bron: Beam