Een Bentley is het grootste deel van de tijd een erg stijlvolle verschijning. Het merk staat erom bekend auto’s te bouwen met een grote hoeveelheid comfort, luxe en bovendien een ‘prettige’ motor. Deze Bentley Arnage uit 2006 was ooit exact wat we zojuist omschreven. Echter is de auto nu een beetje onder handen genomen en is er in opdracht van het Les Trois Rois Grande Hotel een rijdend kunstwerk van gemaakt. Althans, zo omschrijven ze de auto zelf.

Bentley Arnage

Het Trois Rois Grande Hotel in Basel heeft al sinds jaar een publiekslimousine in de vorm van een Bentley Arnage. Een prima auto natuurlijk. Volgeladen met bovengemiddeld veel luxe en een enorm blok aan pk’s in ’t vooronder. Nu heeft het hotel in samenwerking met de FG Basel privéschool besloten om de auto te voorzien van een ‘subtiel’ laagje graffiti. Je verwacht het misschien niet, maar het is wel volledig in lijn met het motto van ’t hotel: Rich in history, young at heart’.

Les Trois Rois hotel FG Basel bentley Pure Luxe

Als onderdeel van de Media & Art week op de school kregen de kinderen uit klassen 3Pa en 3Pb (van een leeftijd tussen 12 en 14), de opdracht op de Bentley te re-designen met behulp van graffiti. Onder begeleiding van graffiti-artiest Thierry Furger en Art-coördinator Philipp Brogli (Art Basel) werd de Arnage volledig onder handen genomen en omgetoverd tot een zeer kleurrijk project. In de video hieronder is de making-of te zien van dit avontuur. Dat het veel plezier heeft opgeleverd, dat moge duidelijk zijn.

Les Trois Rois hotel FG Basel bentley Pure Luxe

Het is nou niet bepaald onze smaak, maar aangezien het hotel sinds de heropening in 2006 vaker bezig is met culturele bezigheden en events én bovendien veel initiatief neemt wat betreft goede doelen, vinden we de intentie wel noemenswaardig. ‘T hotel staat erom bekend dat ze veel aandacht schenken aan de ontwikkeling en omgeving van kinderen in de regio Basel. Is er iemand die zijn Bentley vrijwillig aan wil bieden?

Bron: Les Trois Rois