De Bugatti Chiron is een van ’s werelds duurste, snelste en meest exclusieve auto’s. Het merk wist in 2005 de wereld te shockeren door een productie-auto te bouwen die ongekende specificaties met zich meebracht. Het ging om de Bugatti Veyron. Na de introductie van dat model was het wachten op een opvolger en die kwam er – en hoe. In 2016 op de autoshow van Geneve werd de Bugatti Chiron voor het eerst getoond aan het publiek. Het was een volwassen, voltooide versie van de Veyron en men was direct verkocht. Het merk kondigde aan slechts 500 stuks van dit snelheidsmonster te produceren en daar zijn er nu ongeveer 70 van voltooid. RM Sotheby’s gaat er eentje veilen die behoort tot de eerste 20 Chiron modellen.

Bugatti Chiron

De Bugatti Chiron is een gewild object. Ondanks het feit dat er 500 stuks gemaakt worden, is de lijst van potentiële klanten vele malen groter. Het lijkt er echter niet op dat Bugatti de plannen gaat wijzigen, dus in principe heb je pech wanneer je achter ’t net vist. Al lijkt het door veilingen als deze toch mogelijk om alsnog zo’n machtige creatie te bemachtigen.

Bugatti Chiron met slechts 1000 kilometer op de teller gaat onder de hamer Pure Luxe

In Nederland kost de Bugatti Chiron ongeveer 3,4 miljoen euro. Een bedrag dat slechts door een héél select gezelschap neergeteld kan worden voor de aanschaf van deze auto. Door de exclusiviteit en de grote vraag onder de rijken der aarde, heeft deze Chiron een veelbelovend prijsperspectief in ’t vooruitzicht. Het lijkt erop dat ‘ie meteen tot collectors-item wordt gebombardeerd. Dit zou betekenen dat de prijs in de komende jaren alleen nog maar verder op kan lopen.

Bugatti Chiron met slechts 1000 kilometer op de teller gaat onder de hamer Pure Luxe

Als bewijs hiervoor wordt verwacht dat dit specifieke model – afkomstig uit Frankrijk – voor een prijs tussen de 3,2 en 3,6 miljoen euro verkocht zal worden op de veiling. Dat kan in potentie dus iets minder zijn dan de originele verkoopprijs, maar daar hoef je niet vanuit te gaan. Het is namelijk beslist een gewild object, dus men zal hard tegen elkaar op gaan bieden.

Bugatti Chiron met slechts 1000 kilometer op de teller gaat onder de hamer Pure Luxe

Deze Bugatti Chiron is in staat om snelheden te bereiken tot 420km/u (elektronisch begrensd). Zulke cijfers zijn mogelijk gemaakt door de 1500 paarden achter de bestuurder. Naar het schijnt is de topsnelheid een noodzaak en niet de werkelijke top. De banden die op dit moment leverbaar zijn, zijn niet in staat om harder dan 420km/u te gaan. Er zouden speciale banden in ontwikkeling zijn die de auto tegen de 460km/u aan kunnen brengen. We zijn benieuwd.

Bron: RM Sotheby’s/Kevin van Campenhout