De combinatie van een all-inclusive en Pure Luxe lijkt niet voordehandliggend. Op uitnodiging van Club Med Grand Massif Samoens, is onze ambassadeur Thijs van Os de uitdaging aangegaan. Kan een all-inclusive luxe zijn? 

Club Med Grand Massif Samoens

Na een korte vlucht naar Genève ben ik met een zevental andere gasten, in een uur en een kwartier vervoerd naar het nieuwe resort van Club Med bij Samoens. Met de nadruk op ‘bij’ Samoens, want het gigantische resort is gelegen op zo’n 1600 meter hoogte bij het eindstation van de grondel uit Samoens, wat resulteert in prachtige winterse uitzichten en een ski-in en ski-out.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Bij aankomst stonden de dames en heren van Club Med te wachten om de koffers aan te nemen en deze na het snelle inchecken, mee te nemen naar de kamer. De kamers (en reeds gevulde skilockers) worden geopend middels een kleine badge die aan de arm wordt gedragen. Hierdoor zijn tijdens het skien, in de spa of tijdens het eten, geen zorgen meer.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

De ultieme ontspanning

Van de 600 m2 Carita spa kan volop worden genoten, zowel binnen als buiten. Twee zwembaden, de Finse sauna en Hammam zorgen voor een zen moment. Voor een opfrisser kan ik aanbevelen om even de sneeuw in te springen, daarna wel snel opwarmen in de buitenjacuzzi. Tevens goed voor de bloedsomloop.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Om in de winterse stemming te blijven schoven wij aan bij het buffet. Even wennen, het strijden voor de leukste tafel. Voor mij was dit de tafel die is gemaakt van oude gondels. Na het claimen van mijn stoel, terug naar het buffet. Daar begon de verbazing. Door de term ‘all-inclusive’ moet ik altijd denken aan een ingedikte hoop mensen die opgewarmd eten naar binnen werken. Club Med gaf daar echter geen gehoor aan. Goede chefs zorgen voor de maaltijden, die tevens de internationale (high-end) gasten representeren. Van sterke Franse kazen, Chinese nasi tot oesters. Iedere dag iets anders en voor ieder wat wils.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Even terug naar de kamer om al het eten en vooral de drie toetjes te laten zakken, voordat het avondprogramma van start gaat. Met een ruime variatie in gratis dranken (bier, wijn en alle cocktails met uitzondering van champagne, VSOP en ….) richt ik mij naar de bar van de ‘Le Skyline Gourmet Lounge’ om te genieten van een live concert van niemand minder dan Patrick Bruel, ofwel de Franse musicale versie van Marco Borsato. Na een uur genieten van de intimiteit begeeft iedereen zich naar beneden om zich over te geven aan de DJ. De heupjes gingen nog tot laat in de avond los.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Ski-lessen van hoog niveau

Het daadwerkelijke wintersporten ben ik natuurlijk nog niet vergeten. De ESF-lessen zijn uiteraard inclusief, dus dan toch maar even inschrijven aangezien ik het gebied van Samoens niet ken. Om 09:00 uur liep ik het resort uit, de piste op. Daar stond tijdens de eerste dag van het skigebied, een groep gevorderden klaar om te vertrekken. Om de angsten van sommige nog weg te nemen stond bij aankomst een klein shotje klaar.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Het gebied is prachtig, de natuur staat in evenwicht met brede pistes en een fijne verdeling tussen blauw, rood, zwart en off-piste mogelijkheden. Warm-up, na het skiën uitlopen of nog een krachttraining? Kan allemaal in de fitnessruimte.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Het resort is beslist een aanrader

Aangezien ik geen kinderen heb, kan ik alleen maar zeggen dat Club Med daar veel meer ervaring mee heeft. De kinderen hebben super mogelijkheden met de Baby, Petit en Mini Club Med. Tevens hebben de kleinere kinderen een eigen ruimte voor hun ski’s en skischoenen. Daarna kunnen de kinderen meteen door om interactief te leren koken, waar de ouders mede van mogen genieten.

Club Med Grand Massif Samoens resort review Pure Luxe

Al met al een fantastische luxe ervaring gehad in het resort van Club Med. Voor iedereen die toch meer afstand wilt van het resort, niet getreurd. Er komen nog chalets om het resort heen waarbij u van alle gemakken zal worden voorzien.