Lexus is de laatste jaren hard aan de weg aan het timmeren. Waar de auto’s voorheen nog wel eens bescheiden en soms zelfs ‘saai’ oogden, daar is ’t nu een heel ander verhaal. Het ene na ’t andere stijlvolle, innovatieve model maakt z’n opwachting. De laatste in deze reeks is de nieuwe Crossover die het merk ongeveer drie dagen geleden presenteerde. De Lexus LF-1 Limitless is het nieuwste lid van de familie en zit – zoals verwacht – boordevol innovaties.

Lexus LF-1 Limitless

Officieel gezien is ’t niet echt een lid van de familie, althans niet de productie-familie. De LF-1 Limitless is een studiemodel en naar eigen zeggen is ’t Lexus’ manier om een nieuw segment te ontwikkelen. De Crossover heeft namelijk duidelijk eigenschappen van een diversiteit aan stijlen. Zo zien we er een uit de kluiten gewassen GT in terug, zorgt de grote bodemvrijheid voor SUV-aspiraties en wekt de algehele lijn de indruk dat we hier met een zeer dikke sportwagen te maken hebben (op die hoge sloffen na dan).

dit is de nieuwe lexus lf-1 limitless crossover Pure Luxe

Deze nieuwe bolide staat op 22 inch velgen, meet 5.01 meter in lengte, 1.97 meter in de breedte en is 1.60 meter hoog. We kunnen rustig stellen dat we hier met een aardig ‘autootje’ te maken hebben. Aan de voorzijde van de auto vinden we de herkenbare spindle-grille die de typische Lexus huisstijl waarborgt. De neus is voorzien van de nodige LED-verlichting. Deze licht op zodra de bestuurder in de buurt komt.

dit is de nieuwe lexus lf-1 limitless crossover Pure Luxe

De innovatie vinden we terug in het motormanagement. De LF-1 Limitless is namelijk in staat om meerdere aandrijflijnen te herbergen. Zo kan de auto uitgerust worden met een brandstofcel, maar ook een hybrideplug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn behoren tot de opties. Naar het schijnt is de traditionele bedieningswijze (lees: knopjes en pookjes) verleden tijd in deze auto. Het merendeel van de besturing wordt gedaan door middel van gebarentaal. Verder wordt het interieur gekenmerkt door de nodige verlichting. Deze past zich aan nagelang de modus die geselecteerd is.

dit is de nieuwe lexus lf-1 limitless crossover Pure Luxe

Al met al is dit studiemodel de voorbode van de toekomst die Lexus voor ogen heeft. De auto baant zich een weg naar autonoom rijden en nieuwe designbenaderingen. Wat dat betreft merken we een vooruitstrevende houding van Lexus binnen de industrie. Wij zijn benieuwd wat dit soort ontwikkelingen verder gaat brengen.