McLaren is als automerk de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren. De nieuwe modellen volgen ons in rap tempo op en het lijkt alsof de iconische eenzitter van het merk alweer eeuwen geleden gebouwd werd. Toen de McLaren F1 werd geïntroduceerd, claimde deze voor onbepaalde tijd titel ‘snelste straat-legale productieauto’. Het was een vooruitstrevend concept en zeker geen alledaagse verschijning – alleen al vanwege die ene stoel in het midden. Nu, enkele tientallen jaren later is McLaren er nog steeds in geslaagd om auto’s te produceren die niet alleen enorm snel zijn, maar er ook nog eens spectaculair uitzien. Deze McLaren 540C GT4 Clubsport is daar het perfecte voorbeeld van. De auto staat te koop bij Vd Akker in Best.

McLaren 540C GT4 Clubsport

De McLaren 540C mag dan eigenlijk het ‘instapmodel’ zijn van de hedendaagse lijn aan McLaren auto’s, deze 540C is alles behalve dat. Het is natuurlijk ook een beetje vreemd om over auto’s in dit segment te praten als hoe we ook praten over enorm milieuvriendelijke, kleine stadswagens – dus laten we dat vooral niet doen. Enfin, de McLaren 540C GT4 Clubsport is (naast een hele mond vol) wat technische eigenschappen betreft niet te vergelijken met de ‘standaard’ 540C. Om maar een voorbeeld te noemen: de 540C in z’n normale jasje heeft 540pk. Deze grote jongen heeft 707 paarden onder z’n huid schuilen.

Vd Akker McLaren 540C GT4 Clubsport Pure Luxe

Het moge duidelijk zijn dat de McLaren 540C GT4 Clubsport die bij de luxe autodealer in Best te vinden is, verre van een dagelijkse verschijning is. Het is misschien wel een van de meest spectaculaire niet-P1 McLaren modellen van dit moment. De auto is voor het eerst op kenteken gezet op zeven maart 2017 en heeft slechts 18.390km gelopen. Waar we onder andere aan zien dat we hier met een GT4 Clubsport te maken hebben zijn de stickers, de speciale Onyx Black kleur en natuurlijk het enorme vermogen. Tevens is de auto uitgerust met een Dörr Motorsport uitlaatsysteem, 19 inch velgen voor en 20 inch velgen achter.

Vd Akker McLaren 540C GT4 Clubsport Pure Luxe

Naar het schijnt de auto van een BN’er

Wat ons betreft een ongelooflijk snelle bolide, die ook nog eens erg strak uitziet. We weten niet helemaal of we die stickers ‘m goed vinden doen, maar het past ook wel weer bij een auto van dit kaliber. In de wandelgangen klinkt het dat dit beestje het vroegere eigendom is geweest van DJ La Fuente. De beste man heeft een bijzonder gevoel voor dure auto’s. Zo werd hij al eens gespot met een knalrode Ferrari 458 Spider (die op een zeker moment door vandalisme werd toegetakeld) en een witte BMW i8. Niet de minste auto’s natuurlijk.

Vd Akker McLaren 540C GT4 Clubsport Pure Luxe

Mocht je interesse hebben in dit zwart/oranje racemonster, dan zouden we je willen aanraden om zo snel mogelijk naar Best te rijden want over ’t algemeen heeft Vd Akker zulke auto’s nooit lang in de showroom staan. Als je daar bent kun je gelijk even verlekkerd wegdromen bij de Porsches, Audi’s en Bentley’s die het bedrijf in de aanbieding heeft. Een paradijs voor iedere autoliefhebber.

Bron: Vd Akker