Omega en de Olympische Spelen is een combinatie die inmiddels al heel wat jaartjes onder ons is. Het merk heeft al sinds 1932 een rol als timekeeper voor dit sportevenement en dat wordt geregeld gevierd met een speciale editie van een van hun horloges. Dit jaar lanceert Omega vijf verschillende varianten van hun Seamaster met een knipoog naar de vijf gekleurde ringen die symbool staan voor de Olympische Spelen. Heel toepasselijk noemt men de collectie de ‘Omega Seamaster Olympic Games Collection’.

Omega Seamaster Olympic Games Collection

Waar Omega voorheen nog eens een Seamaster maakte die de kleuren van de Olympische Spelen op de bezel weergaf, daar wordt nu gekozen voor een iets rigoureuzere aanpak. Er wordt voor iedere kleur die terug te vinden is in ’t logo van de Olympische Spelen een Seamaster gemaakt. Dat wil zeggen dat er een rode, groene, blauwe, gele en zwarte variant gemaakt zal worden. Wat ons betreft geen slechte keuze, zo is er praktisch voor ieder wat wils.

Omega Seamaster Olympic Games Limited Edition Pure Luxe

Er zullen 2032 stuks gemaakt worden van deze ‘limited edition‘. Omega haalt de inspiratie uit hun eigen stopwatches die ze gebruikten tijdens de Spelen van 1976 in Montreal en Innsbruck. Een echte Omega-freak zal deze inspiratie dan ook direct terugzien in de vorm van de minuten- en urenwijzer en de contrasterende secondewijzer.

Omega Seamaster Olympic Games Limited Edition Pure Luxe

Technische specificaties

Het horloge wordt heeft een roestvrijstalen kast, meet 39.5mm in diameter en een AR-coated Saffieren glas. Aan de achterzijde vinden we ook een Saffieren caseback – welke het mogelijk maakt om te genieten van het uurwerk. Rondom het uurwerk is een ring geplaatst die plek biedt aan de namen van alle Olympische steden waar Omega ooit timekeeper was. Een leuk detail, maar we kunnen ons voorstellen dat het Rhodium-gecoate uurwerk met Geneva Waves meer aandacht op zal eisen.

Omega Seamaster Olympic Games Limited Edition Pure Luxe

‘T horloge vindt z’n kracht in de vorm van een in-house Omega 8800 Kaliber. Dit uurwerk bevat liefst 35 juwelen, werkt met 28.800 Vph (Vibrations per Hour) en kent zo’n 55 uur aan power reserve. Kenmerkend voor vrijwel alle Omega horloges heeft ook deze gelimiteerde Seamaster Co-Axial echappement. Tevens is het horloge door METAS gecertificeerd als Master Chronometer. Omega’s fameuze knipoog naar de tijdsmeting-standaard van andere (niet nader te noemen) Zwitserse grootmachten in de horlogerie.

Omega Seamaster Olympic Games Limited Edition Pure Luxe

De horloges worden geleverd op een leren, geperforeerde band in de kleuren van de Olympische ringen. Om het geheel af te maken wordt ’t horloge om je pols geklemd met een hoogwaardige stalen buckle. Al met al een leuke creatie en sinds lang weer een horloge dat doet vermoeden dat Omega meer hun best heeft gedaan dan voorheen wel eens ’t geval leek te zijn. We zijn benieuwd hoe het vijftal in ’t echt uitziet. Even wachten tot BaselWorld 2018 dus.