De afgelopen weken werden gekenmerkt door paniek en negativiteit rondom de markt van Cryptocurrency. Niet gek, aangezien het merendeel van de mensen handelt op blind vertrouwen in grote nieuwskanalen en andere vooraanstaande personen die graag iets roepen over de markt. Het begin van 2018 was een problematische start voor deze relatief nieuwe markt. Koersen daalden met meer dan 50% en sommige coins verdwenen om nooit meer terug te komen. Toch is het inmiddels weer aardig lekker weer in het land der Crypto. Om dat nog maar eens te benadrukken heeft een anonieme trader zijn vertrouwen uitgesproken door een enorme aankoop te doen.

$400.000.000 aan Bitcoins

Waar de meeste mensen voor een paar honderd euro erin zitten, sommige voor duizenden, wist deze trader zichzelf met enkele honderden miljoenen te verrijken. In Bitcoins welteverstaan. Het is op dit moment de ’talk of the town’ in veel Telegramgroepen en Whatsapp-gesprekken. Niet geheel verwonderlijk natuurlijk. Ook al steeg Bitcoin de afgelopen paar weken weer van $6.000 naar ruim boven de $10.000. De meeste betrokkenen zijn nog enigszins voorzichtig.

Deze trader gaf even het goede voorbeeld. Hij sprak z’n vertrouwen uit door – alles behalve subtiel – eventjes 400 miljoen dollar in de ‘moeder’ der coins te stoppen. Een actie die beslist heel wat mensen meetrekt in deze positieve beweging. Toch is het ook een voedingsbodem voor sceptici. Zij denken namelijk dat de coin kunstmatig in stand worden gehouden en dit account is daar een perfect voorbeeld van.

bitcoin cryptocurrency traden 400 miljoen dollar crypto Pure Luxe

Het account startte namelijk op een Bitcoin hoeveelheid van 55.000 stuks. Op drie dagen tijd werden nog eens ruim 41.000 coins aangekocht. Het resultaat is dat dit account nu bijna 100.000 Bitcoins bezit. In termen van trades en waardebepaling wordt dit account dus omschreven als een ‘Whale’. Het is namelijk zo dat wanneer dit account al z’n coins zou verkopen, er een groot gevolg in de koers te merken is. De invloed van zo’n grote hoeveelheid coins is natuurlijk immens.

Als de laatste voorspelling klopt van ervaringsexperts links en rechts, dan zou Bitcoin tegen de zomer weer terug zijn op een prijs van $20.000. Als we dan even een vlugge rekensom maken komen we tot de conclusie dat dit account rond die tijd een nette $2.000.000.000 bij elkaar heeft weten te kopen. Wat ons betreft een prima bedrag om je pensioen mee in te luiden.

Bron: Marketwatch