Nu BaselWorld weer voor de deur staat lanceren een hoop merken nog even wat nieuwtjes. Onder deze merken ook Blancpain, die met de nieuwe Villeret Quantième Complet GMT een geheel nieuw systeem de wereld in weet te slingeren. Het merk introduceert namelijk niet alleen een nieuw model, maar ook een gepatenteerd nieuw systeem om de verschillende complicaties te bedienen. Het horloge heeft namelijk een nieuw systeem dat werkt met under-lug correctors.

Blancpain Villeret Quantième Complet GMT

Wie bekend is met Blancpain weet dat het merk als sinds de begin jaren 80 met dit model op de markt komt. Deze spectaculaire horloges hebben al sinds hun eerste editie een herkenbaar voorkomen omtrent de kalender-complicatie en de maanfase die net boven de 6-uur positie is geplaatst. De dag- en maandaanduiding worden weergegeven in windows onder de 12-uur markering. Een essentieel kenmerk van deze type horloges is de blauwe gekromde wijzer die de datum aangeeft, op de buitenste ring.

blancpain villeret quantième complet gmt baselworld horloge Pure Luxe blancpain villeret quantième complet gmt baselworld horloge Pure Luxe

Met de GMT-functie erbij, wordt het horloge naar een nóg hoger niveau getild. Het is voor ’t eerst dat er een horloge aan de Villeret-collectie wordt toegevoegd met deze combinatie van complicaties. Het geheel oogt zeer stijlvol en tegelijkertijd erg klassiek. Zoals we eigenlijk gewend zijn van Blancpain. Het is voor ’t eerst dat dit horloge wordt gemaakt met behulp van technieken, die nog nooit eerder gebruikt zijn.

blancpain villeret quantième complet gmt baselworld horloge Pure Luxe

De nieuwtjes in deze klassieker

Wat in deze Villeret speciaal is, is het gebruik van het in-house uurwerk mét Silicium balansveer. Deze zorgt ervoor dat magnetische invloeden vrijwel gereduceerd worden (omtrent de balansveer) en de accuratesse dus gewaarborgd blijft. Waar men normaliter gebruik maakte van een tool om zowel de kalender als de maanfase te verstellen, kan dit nu gedaan worden met je handen. Hiervoor heeft Blancpain het geniale under-lug systeem bedacht. Waar de correctors gewoon bedienbaar zijn met behulp van je eigen vingers. Een systeem dat ze – uiteraard – gepatenteerd hebben.

blancpain villeret quantième complet gmt baselworld horloge Pure Luxe blancpain villeret quantième complet gmt baselworld horloge Pure Luxe

Doordat ze onder de lugs zitten, oogt het horloge zeer strak en blijft het stijlvolle voorkomen van het horloge behouden. De lokale tijd kan, zoals verwacht, gewoon bedient worden met behulp van de kroon. Deze zit gewoon op de plaats waar we een kroon het meest vinden in de horlogerie, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Er zullen twee versies gemaakt worden van de Blancpain Villeret Quantième Complet GMT. De ene zal gemaakt worden van rosé-goud (met rosé-gouden applied indexen) en de andere heeft een stalen behuizing (met wit-gouden applied indexen). Beide versies hebben een kast van 40mm.

blancpain villeret quantième complet gmt baselworld horloge Pure Luxe

Om het klassieke aspect van dit horloge te behouden, is er de mogelijkheid om een leren band of een bracelet te kiezen. De lederen band is gemaakt van Alligator-leer, waar de bracelets een zogenaamde mesh-look hebben. Wat ons betreft zijn beide combinaties zeer stijlvol, maar er is toch een lichte voorkeur voor de stalen banden. Deze passen perfect bij de overall look van het horloge en maken het zowel klassiek als sportief.