Ferrari heeft in het verleden meerdere malen v8-auto’s geproduceerd die ongeëvenaard waren in hun klasse. Denk dan aan de 360 Challenge Stradale, of de nog recentere 458 Speciale. Auto’s in het Ferrari-gamma die stuk voor stuk uitgerust waren met een krachtige v8. Om die goede lijn door te trekken heeft Ferrari grootse plannen op de aankomende autoshow in Genève. Het merk gaat hier namelijk hun laatste creatie onthullen: de Ferrari 488 Pista. 

De Ferrari 488 Pista

Deze nieuwe onthulling is een gepeperde versie van de 488 GTB welke in 2015 voor het eerst werd onthuld in Genève. Nu, drie jaar later, komt Ferrari dus met de 488 Pista. Een GTB maar dan gedipt in een lekker sausje dat ‘m onder andere 50 extra paarden geeft. De naam ‘Pista’ is Italiaans voor ‘spoor’ of beter gezegd track. Het geeft direct de intenties aan van deze nieuwe bolide.

ferrari italie 488 GTB Pista v8 Pure Luxe

Met een krachtige v8 die 710pk levert bij 8.000 toeren moet deze Pista de benchmark zetten voor bloedsnelle v8’s. De verschillen met de ‘gewone’ GTB zijn weliswaar klein, maar genoeg om het de meest krachtige Ferrari-v8 ooit te maken. Zo doet de Pista 2,85 seconden over een 0 tot 100 sprint (bij de GTB is dit 3) en zou de teller pas stoppen op 340 km/u. De GTB stopt bij 330 km/u. Zoals gezegd, minimale verschillen, maar groot genoeg om een eervolle titel op te mogen strijken.

ferrari italie 488 GTB Pista v8 Pure Luxe

Volgens de mannen bij Ferrari hebben ze de auto nóg beter gemaakt voor non-pro drivers. Zo heeft de auto al meerdere – uit de Formule-1 geleende – hulpsystemen aan boord. Zo beschikt de 488 Pista over F1-Trac (tractioncontrol), maar wordt er nu ook gebruik gemaakt van FDE. Dit staat voor Ferrari Dynamic Enhancer, hier wordt onder meer op elektronische wijze de remdruk mee geregeld.

ferrari italie 488 GTB Pista v8 Pure Luxe

Wat betreft prijzen is er nog niet heel veel bekend, maar de verwachting is dat de verkoopprijs ergens boven de 300.000 euro uit zal komen. Een flinke smak geld, maar je mag ook niet anders verwachten van een Ferrari. We zijn benieuwd naar de prestaties in de werkelijkheid – kan deze 488 Pista werkelijk waarmaken wat de officials bewijzen?

ferrari italie 488 GTB Pista v8 Pure Luxe ferrari italie 488 GTB Pista v8 Pure Luxe