Wintersport: een moment van totale ontspanning terwijl je naar gracieus naar beneden glijdt op de hagelwitte pistes om vervolgens vol overtuiging te après-skiën. Wintersport is volgens velen de beste manier om de koude wintermaanden door te brengen en daar zijn we het ruiterlijk mee eens. Essentieel voor de doorgewinterde piste-koning is natuurlijk goed materiaal. Niet zomaar een ski-pak en niet zomaar een paar ski’s, nee materiaal dat onderschrijft waarom jij de ultieme king of the hill bent. 

Foil oro nero limited edition ski's Pure Luxe

Foil Oro Nero ski’s

In onze zoektocht naar de ultieme lange latten voor jou weekje Ischgl of Sölden kwamen we uit bij het merk Foil. Dit merk is ontstaan in een klein dorpje nabij de Italiaanse Alpen en levert ski’s die je praktisch met pijn in je hart gebruikt. De Oro Nero ski’s zijn gemaakt van 8000 jaar oud eikenhout en de bindingen zijn 14Kt gold-plated. Het is dus absoluut niet mogelijk om beter voor de dag te komen dan met deze ski’s.

Foil oro nero limited edition ski's Pure Luxe

Iedere set wordt op maat gemaakt en gaat pas in productie zodra jij aangeeft een paar te willen bestellen. Het bedrijf heeft ook een aantal alternatieven, maar die kunnen natuurlijk niet tippen aan deze gelimiteerde editie. Het is overigens niet zo dat de ski’s enorm fragiel zijn door hun luxueuze voorkomen. De latten zijn voorzien van een laag nanotech-grafiet wat er voor zorgt dat ze enorm kras-bestendig zijn.

Hoe dat met de bindingen zit is ons niet bekend, maar ach, je moet er iets voor over hebben om de show te stelen op de piste. Overigens is de hoogwaardige kwaliteit ook doorgevoerd in de ski-stokken. De handvatten van deze accessoires zijn gemaakt van kalfsleer en ook hier zien we weer gouden accenten. Al met al een mooi geheel en beslist niet te missen.

Foil oro nero limited edition ski's Pure Luxe

Mocht je nog geen ski’s hebben voor aankomende wintersport, zorg dan dat een paar van deze ski’s onderdeel van jouw uitrusting worden. Voor ongeveer €45.000 ben je trotse eigenaar van deze parels van latten. Het kost weliswaar een aardige cent, maar dan ben je wel uniek. De minder extreme modellen doen het overigens ook heel goed, bekijk zeker eens de website van Foil om jezelf een beetje te oriënteren.