Sterren staan erom bekend dat ze vaak stijlvolle, premium horloges dragen. Praktisch iedere celebrity heeft wel een duur horloge van een bekend merk. Toch worden de meeste horloges die ze hebben vaak cadeau gedaan door naasten. Zo ging het ook bij deze 18Kt. wit-gouden Omega van Elvis Presley. Het horloge was een cadeau voor het bereiken van de mijlpaal van 75 miljoen verkochte platen. De Omega werd hem destijds aangeboden door RCA Records – het label waaronder the King in die dagen z’n platen uitbracht. Nu, iets meer dan een halve eeuw later gaat het speciale Omega horloge onder de hamer bij Philips Auctions.

Omega 18Kt. wit-goud Tiffany & Co.

De Omega die Elvis destijds ontving was een wit-gouden exemplaar, bezet met diamanten op de bezel. Wat ’t horloge zo speciaal maakt (nee, dat zijn niet die opzichtige steentjes), is het feit dat er op de caseback een gravering is te vinden die leest: ‘To Elvis 75 million records RCA Victor 12-25-60’. De tekst geeft aan dat het horloge dus daadwerkelijk een gift was nadat Elvis de mijlpaal van 75.000.000 verkochte platen had bereikt.

horloge elvis presley the king omega seamaster Philips veiling Pure Luxe

Naast deze gravering is het natuurlijk ook een relatief bijzonder detail dat het een Tiffany & Co. model is, waarbij de naam van Amerika’s vooraanstaande juwelier parmantig onder het Omega-logo prijkt. Verder is het horloge niet heel spectaculair. Wat ons betreft een mooi stuk, op de diamanten na. Naar het schijnt heeft Elvis het model een tijdje gedragen totdat hij in Las Vegas een persoon trof waarmee hij van horloge ruilde. Deze man zou de oom zijn geweest van de huidige eigenaar – wat verklaart hoe deze man aan het horloge komt.

horloge elvis presley the king omega seamaster Philips veiling Pure Luxe

 

Philips zelf geeft aan dat de man – die het horloge ontving van Elvis – zelf een met diamanten bezette Hamilton horloge droeg. We weten dat Elvis in 1961 werd gespot met een Hamilton Ventura, maar durven niet te zeggen of dit daadwerkelijk het horloge is, waar ‘ie z’n Omega voor heeft ingeruild. Het merk heeft de Ventura al redelijk snel een ‘Elvis editie’ gegeven, dus dat zou natuurlijk de best mogelijke Hamilton zijn die de king of Rock ‘n’ Roll had kunnen ruilen.

horloge elvis presley the king omega seamaster Philips veiling Pure Luxe

Courtesy of: Hamilton

De verwachte opbrengst

Volgens de kenners bij Philips gaat het horloge zo’n halve ton opleveren. De schatting ligt ergens tussen de €40.000 en €80.000. Een aanzienlijk bedrag voor een Omega die – naast het verhaal en de diamanten – verder niet echt bijzonder is. Ter vergelijking: een vergelijkbare Omega uit die tijdsperiode kost een paar duizend euro (om niet meteen te zeggen dat we mooiere exemplaren hebben gevonden). Hoe dan ook, het blijft natuurlijk een ‘speciaal item’. Kleine kanttekening: de band aan het horloge is niet meer origineel. Dat moet je maar voor lief nemen dan.