Als je fan bent van moderne kunst of impressionistisch werk, dan is de komende veiling bij Sotheby’s een absolute aanrader. Er gaan een hoop mooie kunststukken onder de hamer, waaronder vier Picasso’s en twee Dali’s. Het pronkstuk van de veiling is Femme au béret et à la robe quadrillée – een werk dat Picasso gemaakt zou hebben rond het begin van de vorige eeuw. Het is voor ’t eerst sinds tijden dat dit stuk op de markt komt. Volgens kenners zou het portret een geschatte waarde hebben van ongeveer 50 miljoen dollar.

Picasso en Dali

Ware kunstliefhebbers weten meteen om wat voor werken het gaat als we praten over een Picasso of een Dali. De kunstenaars hebben een grote naam in de wereld van de moderne kunst en het impressionisme. Bij Sotheby’s zijn ze dan ook vereerd dat ze deze collectie aan schilderijen nu aan mogen bieden. Het is namelijk niet zomaar een aanbieding – enkele stukken zijn al heel lang niet meer op de markt geweest.

pablo picasso salvador dali veiling Sotheby's Pure Luxe

Pablo Picasso – Femme au béret et à la robe quadrillée (Marie-Thérèse Walter)

De andere drie Picasso’s zijn: Le Matador ($19,5mil – $28mil), Tête de Femme ($7mil – $9,5mil) en Deux Femmes Assises (recto), Étude Pour ‘L’offrande‘ (verso) ($1,4mil – $2,1mil). Mooie stukken, maar de geschatte waarde geeft meteen aan dat het eerste stuk veruit de parel van de veiling zal zijn. Naast deze vier stukken van de Spaanse schilder gaan er later op de avond ook nog twee stukken van Salvador Dali onder de hamer.

pablo picasso salvador dali veiling Sotheby's Pure Luxe

Pablo Picasso – Le Matador

Het gaat dan om Gradiva en Maison Pour Érotomane. Beide stukken zijn afkomstig van de collectie van Condesa Cuevas de Vera. Allebei de Dali’s worden geschat op een waarde van $1,7mil tot $2,5mil. Mocht je serieuze interesse hebben in deze schilderijen (en ook creaties van Alberto Giacometti), dan zul je op 28 februari de veiling bij moeten wonen van Sotheby’s in London. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van Sotheby’s.

pablo picasso salvador dali veiling Sotheby's Pure Luxe

Pablo Picasso – Tête de Femme

pablo picasso salvador dali veiling Sotheby's Pure Luxe

Pablo Picasso – Deux Femmes Assises (recto), Étude Pour ‘L’offrande‘ (verso)

pablo picasso salvador dali veiling Sotheby's Pure Luxe

Salvador Dali – Gradiva

pablo picasso salvador dali veiling Sotheby's Pure Luxe

Salvador Dali – Maison Pour Érotomane