Een jaar nadat de voorganger werd geïntroduceerd is het nu tijd voor de S9 en S9+. Zoals met iedere telefoon was de S8 een grote stap voorwaarts, maar waren er toch enkele puntjes van kritiek. Ondanks het feit dat de wijzigingen in het uiterlijk vrijwel nihil zijn, hoopt Samsung toch weer een geperfectioneerde versie van hun vlaggenschip op de markt te brengen. De S9 en S9+ moeten het gebruiksgemak en de technische mogelijkheden naar een hoger plan tillen.

In welk opzicht verschilt de S9 van de S8?

‘Wat zijn de grootste veranderingen?’, dat is de vraag die het eerst de kop opsteekt bij de lancering van een nieuw model. De grootste wijzigingen zijn voornamelijk op de achterkant van het toestel te vinden, namelijk bij de vingerafdrukscanner en de camera. De vingerafdrukscanner is verplaats naar een plek onder de camera terwijl deze bij de S8 nog naast de camera was te vinden. Mede vanwege het formaat leek de S8 daarom wat lastig te ontgrendelen, maar dat zou nu verleden tijd moeten zijn.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

Samsung deed met de S8 al een gooi naar een prominente plek wat betreft camera-kwaliteit, maar moest toch al vrij gauw telefoons zoals de Google Pixel 2 voor zich dulden. Bij de S9 wordt opnieuw een gooi gedaan naar de hoogst mogelijke camera-kwaliteit en dat moet op diverse manieren bereikt worden. Zo is er een wezenlijk verschil te vinden tussen de S9 en de S9+. De eerstgenoemde heeft gewoon één lens, terwijl de S9+ er twee heeft.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

 

Dat laatste herkennen we van de Galaxy Note 8. Deze heeft ook een tweede lens die fungeert als telelens, hiermee worden ingezoomde foto’s scherper en blijft de kwaliteit behouden. Verder probeert Samsung de kwaliteit van de camera te verhogen door een verstelbaar diafragma toe te voegen aan de technische aspecten van de telefoon. De S9 is in staat om mechanisch te schakelen tussen f/1.5 en f/2.4. Dit moet er voor zorgen dat je zowel in ’t donker als in een lichte omgeving beter foto’s kunt maken, doordat je de lichtinval op de lens kunt bepalen.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

De Samsung S9 kan filmen in super-slowmotion

Het nieuwe vlaggenschip heeft een camera die in staat is om beelden te schieten in 960 fps. Door deze functie ben je in staat om situaties te filmen en deze extreem te vertragen. Er is echter een kleine kanttekening. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer je filmt in de 720p modus. Dat is voor de hardcore specs-fanboys dan weer eventjes balen. Mocht je toch willen filmen in FULL-HD, dan zal je dit in 2340 fps moeten doen. Het komt erop neer dat ’t geheel dan weer hetzelfde is als de iphone 8 en iphone X.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

Bixby wordt ook weer iets slimmer

De digitale assistent van Samsung, genaamd Bixby, wordt bij de Galaxy S9 weer iets slimmer. Zo is het programma in staat om tekst te vertalen die je via de camera van je telefoon weergeeft. Daarnaast kun je met Bixby meten hoeveel calorieën er in je eten zit. Dit gebeurt dan in samenwerking met de Samsung Health app, welke registreert hoeveel je binnen krijgt op een dag.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

Een andere leuke gimmick is het gebruik van gezichtsherkenning om make-up uit te proberen. Deze feature is waarschijnlijk ontstaan uit een samenwerking met het cosmetica-merk Sephora. Een eigenschap die wat ons betreft niet heel veel toevoegt aan de telefoon, maar de dames zullen het natuurlijk wel fantastisch vinden. Evenals Apple heeft Samsung nu ook de mogelijkheid toegevoegd om geanimeerde emoji’s te maken met behulp van je camera. Er zouden 19 verschillende animatie’s opgenomen kunnen worden.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

De Samsung Galaxy S9 draait op een nieuwe chip

Samsung heeft besloten om deze telefoon te laten draaien op de Snapdragon 845-chipset van Qualcomm. Dit zou er voor zorgen dat de telefoon met meesterlijke prestaties het gevecht aangaat met de gevestigde orde. Hoe en wat we daadwerkelijk merken van deze prestaties, dat is nog maar de vraag. In veel gevallen merken we zelf geen direct verschil tussen deze telefoons, zeker aangezien de standaardprestaties al vele malen hoger liggen dan enkele jaren geleden.

samsung galaxy s9 telefoon smartphone onthulling pure luxe

Nog even geduld hebben

Het duurt nog even alvorens de Galaxy S9 in de winkels te vinden zal zijn. De nieuwe S9 zal verkopen voor een prijs van €849, terwijl de S9+ een prijs €100 meer zal kennen: €949. Beide versies worden verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, (koraal)blauw en paars. Naderhand zal er waarschijnlijk ook weer een titanium-zilveren kleur aan het assortiment toegevoegd worden.

Bron: BusinessInsider