Richard Branson, de man achter onder andere Virgin wordt gezien als het grote voorbeeld van veel ondernemers. Hij wist al op jonge leeftijd een goed lopend imperium te starten en dat heeft de goedlachse Brit geen windeieren gelegd. Toch is het ‘m niet aan komen waaien, z’n succes heeft ‘ie te danken aan een strakke planning en een hoop toewijding. Daarnaast is het essentieel dat ‘ie constant op de hoogte is van alles en daarin geholpen wordt. Laat dat nou net zijn waar jouw kunde om de hoek komt kijken. Hij is namelijk op zoek naar een personal assistent voor z’n twee kantoren op Necker Island.

Solliciteren voor de functie van assistent

Heb je nu altijd al eens in de keuken willen kijken van een succesvolle ondernemer, dan is deze vacature er beslist een waar je warm voor zal lopen. Letterlijk en figuurlijk, want het eiland in de Caribische Oceaan is vrijwel iedere dag in het jaar verzekerd van lekker weer. Toch wordt het geen vakantiebaantje. Nee, als je solliciteert én wordt aangenomen, dan wordt er verwacht dat je wel gewoon je stinkende best doet.

De vacature is erop gericht om iemand te vinden die zich dus fulltime bezig gaat houden met assisteren en administratieve zaken. Het zal gaan om een functie die telkens in één van de twee kantoren op Necker Island plaatsvindt. In de vacature wordt nadrukkelijk aangegeven: ‘het is een drukke baan op twee kantoren, dus ondanks het lekkere weer is deze baan niet voor iedereen weggelegd’. Overigens denken we dat er – ongeacht deze serieuze noot – nog steeds enorm veel kandidaten zullen solliciteren. Richard Branson heeft namelijk een reputatie die er voor zorgt dat een dergelijke functie op je CV de meeste anderen doet verbleken.

Richard Branson’s aanwezigheid bepaalt je dagindeling

Wanneer de multi-miljardair aanwezig is op het eiland, zul jij je als assistent er naar moeten richten. Dat wil zeggen dat je niet enkel z’n rechterhand moet zijn. Nee, je word geacht om zijn indeling te volgen. Is dat erg? Nou, dat is afhankelijk van jouw motivatie en inzet om Branson’s dagindeling tot op de minuut te volgen. Om je een idee te geven hebben de mensen bij Business Insider een ruwe schets gemaakt van de gemiddelde dag uit z’n leven.

richard branson vacature persoonlijk assistent linkedin Pure Luxerichard branson vacature persoonlijk assistent linkedin Pure Luxe

Branson’s dagindeling

1. Elke dag om 05.00u opstaan
Om z’n dag zo vruchtbaar mogelijk te maken staat Branson iedere dag op om 05.00u. Dat stelt hem in staat om nog even een potje te tennissen, een rondje te fietsen of te kitesurfen. Zo is hij al voor dag en dauw actief en kan hij zichzelf klaarmaken voor weer een drukke dag met contactmomenten, vragen en ideeën vanuit een van de twee kantoren – of allebei.

2. Ontbijten met z’n familie
Hij mag dan wel verschrikkelijk ondernemend en druk zijn, tijd voor z’n familie is essentieel. Zoals Branson zelf zegt: ’tijd met m’n familie en trainen brengen me in de juiste stemming om te werken’.

3. Veel thee drinken
Ja, bijna iedere miljonair of miljardair heeft wel zo z’n ‘geheim’. Iets waar hij of zij bij zweert en wat bijna een soort ritueel aspect is. Bij Richard Branson hebben we ’t dan over thee. Hij drinkt tot wel 20 koppen thee per dag – dat houdt hem energiek zo zegt hij zelf.

4. Altijd een notitieboekje bij de hand houden
Een notitieboekje is van levensbelang. De beste ideeën komen op de meest onverwachte momenten, dus daar moet je altijd rekening mee houden. Zelf zegt ‘ie dat hij niet zover gekomen was zonder een notitieboekje. Denk dus altijd aan die kleine rakker zodra je de deur uit gaat.

5. Om 23.00u naar dromenland
Als je de dag zo vroeg begint, dan moet je ‘m ook relatief vroeg afsluiten. Het advies is dat volwassenen tussen de 7 en 8 uur slaap nodig hebben, maar dat heeft Branson niet nodig. Hij gaat om 23.00u slapen en is 6 uur later alweer opgeladen. Klaar om een nieuwe dag vol gesprekken, ideeën en ontmoetingen aan te gaan. Zoals het een echte ondernemer betaamd.

Mocht je interesse hebben, hier kun je de vacature vinden.

Bron: BusinessInsider