In deze donkere tijden is het investeren in Cryptocurrency een grote gok. Laten we wel wezen, dat was het al, maar als er positief nieuws te melden is, ben je toch ietwat eenvoudiger te overtuigen dan wanneer de boel op losse schroeven staat. Toch is er ook goed nieuws – afhankelijk van hoe je ’t bekijkt. De Bitcoin is namelijk hard op weg om te groeien wat betreft het aandeel in de markt.

Het aandeel Bitcoin neemt weer toe (of is dit een wanhopige constatering?)

Alvorens we gaan uitleggen waarom het aandeel Bitcoin in de algehele Crypto-markt weer toeneemt, is het belangrijk even orde op zaken te stellen. Het is namelijk niet zo dat dit nieuws een gigantisch grote meevaller is. Verre van zelfs, het lijkt erop dat analisten en investeerders wanhopig op zoek zijn naar een lichtpuntje in de duisternis. En je weet wat ze zeggen: zoekt en gij zult vinden. Voila, dat lichtpuntje is in dit geval het toenemende aandeel van Bitcoin in de totale markt.

Waarom? Nou, de essentie hiervan ligt in het filteren van de informatie. Is het aandeel van Bitcoin echt aan het stijgen? Ja. Is dit een positieve beweging voor de negatieve spiraal waar de markt al tijden in verkeerd? Nee. Het is namelijk zo dat Bitcoin een soort van Safe Haven lijkt voor investeerders die hun Cryptovermogen zien smelten als sneeuw voor de zon. Om dit te onderbouwen kunnen we een heel eenvoudig voorbeeld laten zien.

Toen de Crypto-gekte op z’n hoogtepunt was afgelopen jaar, lag het aandeel van Bitcoin rond de $500.000.000.000. Om nog even te benadrukken: daar staat 500 miljard dollar, beslist geen onaardig bedrag. Toch is dit hoogtepunt al weer enig tijd geleden. Het marktaandeel ligt op dit moment namelijk rond de 120 miljard dollar. Een flink percentage lager dan in december vorig jaar.

crypto cryptocurrency cryptomarkt bitcoin markt Pure Luxe

Bitcoin lijkt nog steeds het veilige toevluchtsoord

Het is een gewoonte voor investeerders om te vluchten naar Bitcoins zodra overige coins een slechte koers noteren. Er wordt – ondanks de slechte cijfers – dus alsnog gedacht dat Bitcoin de meest stabiele factor binnen de markt is. Ondanks die beweging is er toch steeds meer ontwikkeling die doet vermoeden dat het geheel in een neerwaardse spiraal terecht is gekomen. Men gelooft nog steeds in een ondergrens en een stabilisatie – die, normaliter, zou moeten komen vroeg of laat.

De crypto-markt staat erom bekend dat ‘ie zeer beweeglijk is, maar er zijn de afgelopen weken enkel bewegingen naar beneden genoteerd. Tuurlijk, we hebben een aantal kleine stijgingen gezien, maar die wegen niet op tegen de algemene beweging van de markt. Het is dus huiveren en afwachten totdat er een stabiel punt wordt bereikt. Wanneer dit precies zal zijn, dat is nog onbekend, maar het staat vast dat reguleringen en wetgevingen vooralsnog weinig positieve invloeden hebben.