In aanloop naar BaselWorld is het altijd druk bij horlogemerken. Ondanks het feit dat er door het jaar heen meerdere grote evenementen zijn die zich volledig op horlogerie richten, is BaselWorld toch hét moment voor merken om groots uit te pakken. Zo heeft ook Chopard weer iets nieuws voor ons in petto. Hun icoon; het Happy Sport horloge, is 25 jaar oud geworden. Reden genoeg voor het merk om een nieuw model te introduceren.

Chopard Happy Sport

De Happy Sport zag voor het eerst ’t daglicht in 1993. Destijds werd er door de Co-President Caroline Scheufele een sportief horloge ontworpen met klassieke, stijlvolle elementen. Hoe Chopard dat vormgaf? Nou, door het combineren van sportieve aspecten met edelmetalen en diamanten. Een combinatie die destijds redelijk gewaagd was. Diamanten behoorden tot dan toe niet direct thuis in een sportief horloge.

Chopard Happy Sport Manufacture horloge BaselWorld Pure Luxe

Met de geboorte van de Happy Sport had Chopard al snel een icoon in huis. Het boegbeeld van het horlogehuis uit Genève werd overigens ook al snel geadopteerd als de benchmark voor dameshorloges. In de loop der jaren is het horloge in de stijl van Chopard volledig gefinetuned en ontwikkeld tot het volwassen model dat we heden ten dagen kennen. Nu het horloge 25 lentes heeft mogen meemaken besluit Chopard dat het tijd is voor de volgende stap.

Het horloge is zeer bekend vanwege het feit dat Chopard ervoor heeft gekozen om losse diamanten aan het horloge toe te voegen. Bij het bewegen ‘zweven’ er een aantal diamanten over de wijzerplaat. Het geeft een zeer speels effect en maakt dat je blij wordt van het dragen van dit horloge. Vandaar ook de zeer toepasselijke naam ‘Happy Sport’ – op meerdere manieren te interpreteren.

Chopard Happy Sport Manufacture horloge BaselWorld Pure Luxe

Happy Sport met een nieuw in-house uurwerk

Om deze kwart eeuw op de juiste wijze te vieren, heeft Chopard een nieuw spectaculair uurwerk uit hun hoge hoed getoverd. Het merk heeft een nieuw 09.01-C uurwerk ontwikkeld dat perfect past in de 30mm kast. Op deze manier verenigd het merk Haute Horlogerie met High Jewellery. Het is een horloge waar je als vrouw zijnde beslist mee voor de dag kunt komen. Wetende dat het niet een of ander slap aftreksel is, maar juist een zeer uniek concept met sterke vrouwelijke kenmerken.

De Happy Sport Manufacture wordt op vier verschillende manieren uitgebracht. Er zal een subtiel blauwe wijzerplaat met een stalen kast bezet met diamanten uitgebracht worden, een roze wijzerplaat met een kast van staal en rosé-goud, een witte wijzerplaat met enkel een rosé-gouden kast en nog een witte wijzerplaat met een rosé-gouden kast bezet met diamanten. Er is genoeg keuze dus. Ieder horloge zal op een alligator-leren band gemaakt worden.

Chopard Happy Sport Manufacture horloge BaselWorld Pure Luxe