Allemaal leuk en aardig die 1e-klas vluchten en een Businessclass zeteltje, maar eigenlijk tel je alleen écht mee als je een eigen vliegtuig hebt. Vooruit, bezitten is misschien wel erg hoog gegrepen. Laten we zeggen dat je alleen meetelt wanneer je in een privévliegtuig vliegt. Je weet wel, zo’n klein ding, met plek voor een man of 10 en verder niemand. Natuurlijk is ook daar het een en ander te wensen, zo weten ze ook bij Design Q. 

Het traditionele interieur op de schop

Volgens deze Londense firma is het mogelijk om de traditionele interieur-stijlen zoals die in ieder privé-jet terugkomen op de schop te nemen. Hun benadering heeft dan ook niets meer te maken met een inrichting zoals je die misschien gewend bent. Wat opvalt is het feit dat de firma de ruimtes zo optimaal mogelijk benut, maar ze tegelijkertijd heel dynamisch maakt. Zo zie je heel duidelijk dat er geleefd wordt in de ruimtes die ze ontworpen hebben.

design q interieur ontwerp privévliegtuig Pure Luxe

Design Q heeft in opdracht van Comlux America een interieur ontwikkeld dat klaar is voor de volgende generatie privévliegtuigen van grote merken als Boeing en Airbus. Het was de bedoeling dat ze iets creëerden met behulp van een niet-traditionele benaderingswijze én vernieuwende materialen. Comlux heeft het project gelanceerd om potentiële klanten van dit soort vliegtuigen te overtuigen door niet langer saaie interieurs te laten zien.

design q interieur ontwerp privévliegtuig Pure Luxe

Normaliter is de klant gewend te kijken naar enkel capaciteit. Nu wordt er ook waarde gehecht aan de diversiteit van het interieur. Door de nieuwe werkwijze van Design Q komt dit idee sterk naar voren. Een ontwikkeling die door Comlux werd geprezen. Design Q kreeg namelijk de voorkeur boven bedrijven als Unique Aircraft, Alberto Pinto Design en Winch Design. Een mooie prestatie en de start van een veelbelovend partnership.

design q interieur ontwerp privévliegtuig Pure Luxe

Bron: Robbreport