Hublot is een van ’s werelds bekendste horlogemerken. Het is niet direct het meest gerespecteerde merk en niet iedereen is fan, maar de marketingmachine van het merk draait al jarenlang op volle toeren. Zo is Hublot vaak van de partij op menig sport-event en is er voor praktisch iedere speciale gelegenheid wel een gelimiteerde Hublot te vinden. Sinds 2006 is Hublot al aan voetbal verbonden, onder meer als officiële timekeeper voor de FIFA, maar dus ook bij clubs. Denk dan aan Ajax, Chelsea en Juventus. Voor die laatste club heeft Hublot nu een speciale Hublot Classic Fusion Chronograaf ontworpen.

De Hublot Classic Fusion Chronograph Juventus

Veel horlogepuristen storen zich aan het feit dat het merk bij praktisch iedere gelegenheid een ‘limited edition’ horloge uitbrengt. Er valt wat voor te zeggen natuurlijk, vaak is het enkel een wijziging in kleur. Bij deze Classic Fusion Chronograaf ter ere van het zesjarige (wordt dat ook al gevierd?) met Juventus is het helaas niet anders. Er zullen 200 stuks gemaakt worden en ieder horloge is geproduceerd in een zwart/wit kleurschema dat natuurlijk hint naar de kleuren van ‘de Oude Dame’.

hublot classic fusion chronograph juventus limited edition Pure Luxe

Om het allemaal nog net iets aantrekkelijker te maken zal het horloge in een speciale box geleverd worden. Daarnaast krijgt de klant bij aankoop tevens een Juventus-shirt met daarop de handtekening van een van de voetballers. Het horloge kent als basis het self-winding HUB1143 chronograaf uurwerk. De kast is vervaardigd uit zwart keramiek en de band is gemaakt van alligator-leder met wit stiksel. Op de bezel vinden we een carbon-achtige print terug. Zowel op de rechter sub-dial als op de caseback is het logo van Juventus weergegeven.

hublot classic fusion chronograph juventus limited edition Pure Luxe

We zijn benieuwd hoe snel deze 200 stuks uitverkocht zullen zijn. Wat ons betreft is de Classic Fusion een mooi horloge. Helaas is de overdaad aan limited editions een irritante factor. Het helpt niet mee aan ’t imago van Hublot als horlogemerk. Erg jammer, want het merk maakt beslist geen slechte horloges.

hublot classic fusion chronograph juventus limited edition Pure Luxe hublot classic fusion chronograph juventus limited edition Pure Luxe hublot classic fusion chronograph juventus limited edition Pure Luxe hublot classic fusion chronograph juventus limited edition Pure Luxe