Wij bij Pure Luxe genieten graag van al het moois dat de wereld ons heeft te bieden. Dat moois is niet enkel blinkend, snel of duur. Nee, de luxe vinden we ook terug in het behoud van onze wereld. Een maatschappelijk verantwoorde omgangsvorm is iets waar we steeds meer tijd en energie in moeten steken. Bewustwording helpt hier sterk aan mee, het is daarom dat we het nieuwste project van Lacoste erg interessant én toonaangevend vinden. Ze brengen namelijk een reeks zeer gelimiteerde polo’s uit en het zijn niet zomaar polo’s. Deze polo’s staan ergens voor.

Lacoste Save Our Species Collectie

De naam doet waarschijnlijk al een belletje rinkelen, maar toch lichten we het even toe. De krokodil op de borst van iedere Lacoste polo is waarschijnlijk een van ’s werelds meest bekende fashion-symbolen. Voor deze collectie is het merk afgeweken van het pad dat ze normaliter bewandelen. De collectie bestaat namelijk uit 10 verschillende soorten dieren – in plaats van de gebruikelijke krokodil – welke allemaal hun populatie vertegenwoordigen. Deze diersoorten worden stuk voor stuk met uitsterven bedreigd.

lacoste save our species polo's collectie beschermde diersoorten Pure Luxe

Zo is er een schildpad, de bekende neushoorn en een condor te verkrijgen. Iedere polo wordt gemaakt in de hoeveelheid die de populatie van die specifieke soort nog telt. Zo is worden er in ’t geval van de Californische bruinvis slechts 30 polo’s gemaakt – er zijn nog maar 30(!) van deze vissen over de hele wereld. Het idee achter de collectie is er een die wij erg sterk vinden. Alle opbrengsten van de polo’s ($185 per stuk) gaan naar een goed doel.

lacoste save our species polo's collectie beschermde diersoorten Pure Luxe

Door deze aanpak creëert het merk een bepaalde bewustwording en geeft het tevens een sterke boodschap af richting andere fashion-giganten. We zijn zeer benieuwd of er meer merken naar buiten zullen treden die eenzelfde aanpak gaan hanteren. Het is voor de consument een manier om een uniek item te scoren en tevens bewust bezig te zijn met een ernstige zaak omtrent onze wereld.

Bron: Lacoste