Wie een ware beleving in huis wil creëren, kijkt anno 2017 verder dan een likje verf op de muur. Uw woonkamer is een leefkamer geworden die dient als inspiratie, uniek is en nooit mag vervelen. Decorateur Patrick van Riemsdijk van Luxury Walls heeft het ambacht naar een hoger level getild en tovert muren, vloeren en zelfs interieurvoorwerpen om tot ware kunstwerken.

Anders dan de naam doet vermoeden, biedt Luxury Walls naast het bewerken van muren nog veel meer. Van een klassiek bad op pootjes tot een met roestverf bewerkte SMEG-koelkast: geen project is Patrick te gek. “Door verschillende texturen te combineren met decoratieve eyecatchers creëren wij een unieke en elegante leefruimte, helemaal naar de wens en smaak van de klant. Alles wat wij maken is one-of-a-kind.”

Uniek vakwerk

Ongeveer vijf jaar geleden ging Patrick op zoek naar nieuwe producten die hij op de Nederlandse markt nog niet kon vinden. Hij mistte iets unieks op de muren van zijn klanten. “Wanneer je werkt in het hogere segment, wil je ook hoge kwaliteit bieden. Écht iets bijzonders dat niemand anders heeft. Behang zag – en zie – je overal. Wat wij maken is puur handwerk. Niemand kan ooit hetzelfde creëren. Wij werken met vijftig tot zestig verschillende materialen en meer dan duizend verschillende afwerkingen. Van Venetiaans pleisterwerk tot betonlook of gouden glitterwand. De trend is duidelijk aangeslagen, maar mensen weten nog niet dat er méér is om hun muur te sieren. Want zeg je betonlook, dan zeg je honderd verschillende afwerkingen.”

Wensen worden waargemaakt

Door al deze verschillende opties wordt de keuze wat bij u en uw woning past er natuurlijk niet makkelijker op. Door de bulk aan ervaring die Patrick in de loop der jaren heeft verzameld, weet hij vaak precies welke touch uw woning nodig heeft. “Wanneer we de plannen goed hebben besproken en de keuzes zijn gemaakt door de klant, maken wij altijd eerst een voorbeeldpaneel. Even de zintuigen prikkelen hoe de muur er straks uit komt te zien. Dat is zeker, als we het hebben over structuur, niet onbelangrijk!” De voorbeeldpanelen staan decoratief opgesteld in Patricks’ studio. Het zijn haast kunstwerken die zo aan de muur kunnen. “Dat is ook nog een optie”, vertelt Patrick lachend. “Veel klanten vinden bepaalde metallic kleuren of houtstructuur zo mooi op het paneel dat ze het graag ophangen boven de bank. Ook dat doen wij dus!”

Walls & way more

Luxury Walls heeft in de loop der jaren een hoop keukens en badkamers gesierd met hun bijzondere muur- en vloerbewerkingen. Hoewel Patricks’ hart hier nog steeds sneller van gaat kloppen, hoopt hij dat mensen toch vaker voor een luxury wall in de woon- of slaapkamer gaan kiezen. “Men geeft het meeste geld uit aan de badkamer of aan de keuken. Zonde, want dat zijn vaak niet de plekken waar je het meest ‘leeft’. Eén mooi bewerkte muur in de woonkamer zorgt al voor een ‘wow-effect’ bij gasten. Want hoe vaak komen de gasten in de badkamer of keuken?” Patrick richt zich ook steeds vaker op het decoreren van boten en hoopt in de toekomst ook op vliegtuigen. “Het interieur van een boot wordt gekenmerkt door hout. Of dat nou robuust of gelakt is, het is vrijwel allemaal hetzelfde. Een gave metallic vloer met een glittertje zorgt écht voor een bijzondere eigen boot.”

NOVACOLOR

Luxury Walls werkt veelal met Novacolor. Een Italiaans topmerk dat enkel met hoogwaardige materialen wordt gecreëerd en neergezet. De producten zijn organisch en worden in eigen laboratorium ontworpen. Novacolor biedt al sinds 1975 wereldwijd een compleet assortiment in diverse materialen, producten met én zonder effecten en texturen aan architecten en designers. Patrick is in 2016 uitgeroepen tot ambassadeur van Novacolor.

Ga naar de website van Luxury Walls voor meer informatie

Tekst: Lonneke van Knijff