De RS-modellen van Audi doen altijd veel stof opwaaien. Letterlijk en figuurlijk. Het Duitse automerk weet met de ‘RS’-badge iedere keer weer een aardig monster af te leveren. De nieuwe RS5 coupé is daar geen uitzondering op. Het model wordt door velen gezien als de meest sportieve auto uit het A-segment. Daar de RS6 toch een ‘familie-auto’ blijft (ondanks z’n ongelooflijk brute voorkomen). Bij het zien van deze nieuwe bolide loopt ons het water in de mond. Wat een heerlijk stukje ‘Deutsche Gründlichkeit’.

Audi RS5 coupé

Het mooie aan een RS-model is ’t feit dat je direct ziet dat je te maken hebt met een zeer snelle bolide. De auto’s worden namelijk gekenmerkt door grote luchtinlaten en een monsterlijke diffuser aan de achterzijde. Daarnaast is er natuurlijk de dubbele sportuitlaat die een geluid produceert waar je sneller wakker van wordt dan een dubbele espresso. De RS5 ademt aan alle kanten sportiviteit, snelheid en honger naar asfalt.

audi rs5 coupé nieuwe audi auto sportwagen Pure Luxe

Normaliter is groen niet de eerste de beste kleur waar je aan denkt bij het kopen van een auto, toch is de RS5 in Sonoma Groen een absolute eye-catcher. De auto ziet er goed uit en het groene jasje doet ‘m goed: niet zo’n grijze muis als alle andere auto’s. Al betwijfelen of een RS5 ooit werkelijk een grijze muis kan zijn – vast niet. Deze sportieve versie van Audi’s luxe coupé wordt aangedreven door een 2,9-liter V6. Een blok dat goed is voor ruim 440pk en 600Nm aan koppel. Mede hierdoor kun je een sprintje van 0 tot 100 voltooien in 3,9 seconden en stopt de teller pas op 250km/u (elektronisch begrensd).

audi rs5 coupé nieuwe audi auto sportwagen Pure Luxe

Sportiviteit alom

Zo delicaat en expressief als het exterieur is, zo is deze lijn ook doorgetrokken in ’t interieur. De RS5 wordt gekenmerkt door lederen kuipstoelen, alcantara en carbon accenten in ’t interieur. Uiteraard zijn ook hier de nodige RS-badges aanwezig, mocht je op hoge snelheid een zondagsritje maken en vergeten dat je in een RS5 zit. Geheel in lijn met Audi’s nieuwe aanpak heeft ook deze RS5 een digital driver’s display – hier kun je praktisch alle gewenste informatie weergeven.

audi rs5 coupé nieuwe audi auto sportwagen Pure Luxe

Wat betreft opties zit je goed bij dit model. De snelste telg uit de A5-familie is namelijk van top tot teen volgestopt met allerlei ‘lekkers’ om je zo comfortabel mogelijk van A naar B te brengen. Denk aan stoelverwarming, multi-media interfaces en een 8-traps automaat. Wat wij altijd zeer mooi vinden aan de RS-modellen van Audi, is ’t feit dat deze auto’s gebouwd zijn om te voorzien in uitersten. Je kunt prima over de weg zoeven in een zee van comfort en luxe, maar je kunt ook helemaal tot ’t gaatje gaan.

audi rs5 coupé nieuwe audi auto sportwagen Pure Luxe

Audi heeft wat dat betreft een pracht-pakket in handen. De snelle versies van hun modellen-gamma zijn allen zeer gebalanceerd. Deze RS5 is daar een prima voorbeeld van. Het zoveelste model dat bewijst dat niet enkel de RS6 van meerdere markten thuis is. En die groene kleur.. tja, wij zijn er verliefd op. Het is de perfecte kleur om te onderstrepen met wat voor bolide we hier te maken hebben.