Televisies: wat moet je er over zeggen? We zijn vaak geneigd te kijken naar technische eigenschappen, maar slechts zelden zijn we in staat om ’t verschil te omschrijven. Niet echt vreemd, de meeste televisies op vandaag de dag zijn van uitmuntende kwaliteit. Hoe langer een product meegaat, hoe minder groot de onderlinge verschillen zijn. Dus bedacht Samsung dat ze een nieuwe weg in moesten slaan, eentje die de televisie meer maakt dan ‘enkel tv’. De nieuwe Samsung QLED TV is hier ’t perfecte voorbeeld van.

2018 Samsung QLED TV is de nieuwe benchmark

Samsung heeft nog niet zo lang geleden hun volledige range aan televisies voor dit jaar gepresenteerd. De toon wordt gezet door de televisies uit te rusten met de QLED-techniek. Een techniek die er voor zorgt dat de televisies scherper beeld weergeven, meer kleuren kunnen tonen en daarnaast een groter contrast mogelijk is. Het zijn eigenschappen die een leek waarschijnlijk niet direct op zullen vallen, maar toch. Hang een Samsung QLED TV naast je oude televisie en je gaat je bijna schamen voor ’t ‘barrel’.

samsung qled tv televisie Pure Luxe

Toch is dit wat ons betreft niet het meest spectaculaire aan de nieuwe range televisies. Het is namelijk zo dat deze televisies nog een andere eigenschap met zich meebrengen die we nog niet eerder zagen. De zogenaamde Ambient Mode is namelijk de ultieme USP voor zij die de televisie een onaantrekkelijk product vinden. Met behulp van Ambient Mode kun je de televisie namelijk gebruiken als kunststuk in je woonkamer. Zo kan de televisie zich schikken naar de achtergrond en een bijpassende afbeelding weergeven.

samsung qled tv televisie Pure Luxe

Volgens Samsung is dit de best mogelijke weergave van contrasten die er tot op heden mogelijk is in televisie-land. Door de toevoeging van meerdere, diepere kleuren zwart worden beelden nóg scherper weergegeven. Natuurlijk zijn dit zaken die allemaal mooi in ’t marketingplaatje passen, maar de ervaring leert dat Samsung een aardig toonaangevende positie heeft wat betreft televisies. Die geef je niet zomaar uit handen natuurlijk. Mocht je interesse hebben in deze televisies, dan ben je de trotste eigenaar van €3100. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n €18.500.

samsung qled tv televisie Pure Luxe samsung qled tv televisie Pure Luxe samsung qled tv televisie Pure Luxe