Sommige mensen hebben écht teveel geld. Dan bedoelen we niet dat ze er lustig op los strooien met fooitjes van zo’n 2 á 3 euro, nee dan bedoelen we echt mensen die dingen kopen die absurd duur zijn en totaal onnodig. We hebben al eens een aantal vreemde uitgaves op een rijtje gezet. Uitgaves waar mensen letterlijke enkele miljoenen voor betaalden zonder dat daar enige noodzaak voor was. Toch blijven er iedere dag verbazingwekkende dingen bij komen. Neem nou deze potloodslijper, zo’n €200 kost ‘ie en je kunt er niets anders mee dan potloden slijpen.

Iedere gek z’n gebrek zullen we maar zeggen

Kijk, als je echt veel geld hebt, een beetje zoals Dagobert Duck, dan geef je het natuurlijk ook enorm makkelijk uit (al deed Dagobert dat liever niet). Hoe meer geld je hebt, hoe minder je ’t mist als er een paar euro’s weg gaan. Logisch dus dat de rijken der aarde in staat zijn om bergen uit te geven aan alledaagse producten die absoluut niet zo duur hoeven te zijn. Louis Vuitton kwam een tijdje terug met potloden op de markt. Heel mooi. Prijskaartje: €160. Deden deze potloden het beter dan een doosje van vijf stuks bij de HEMA? Wie zal ’t zeggen..

caran d'ache potloodslijper Pure luxe

Feit is wel natuurlijk dat wanneer je zo’n set fancy potloden hebt, je daar ook een bijpassende potloodslijper bij wil hebben. Als je dat niet wil, dan klopt er gewoon iets niet. Zo moeten ze bij Caran d’Ache ook gedacht hebben. Het merk brengt namelijk een zeer stijlvolle, over-the-top dure potloodslijper op de markt: de Caran d’Ache “Matterhorn Brut Rosé” Potloodslijper. Zo, ga er maar eventjes bij zitten.

Er worden slechts 4.478 stuks geproduceerd, net zoveel als de hoogte van de Matterhorn. Het merk produceert al sinds 1933 dergelijke potloodslijpers en is daarom dan ook een gerespecteerde naam. Onder potloodslijp-puristen denken we? Hoe dan ook, wees er snel bij want deze spotgoedkope, hoogwaardige gefabriceerde potloodslijper is natuurlijk binnen no-time uitverkocht.