Af en toe wensen we allemaal wel iets meer geld op onze rekening te hebben. Hoeveel geld je ook verdient, het zit in de aard van ’t beestje om altijd meer te willen. Toch komt het veelal voor dat men zich gewoon schikt naar ’t loon van z’n baan en dat is ook logisch – zo zit het leven in elkaar. Althans, voor velen, niet voor deze medewerker van Waternet. 

Medewerker kent zichzelf meermaals een redelijk grote bonus toe

Naar het schijnt heeft de man – 20 jaar werkzaam binnen het bedrijf – tot vijf maal toe een bedrag van €300.000 naar zichzelf overgemaakt. Blijkens de bekende feiten heeft hij dus zo’n 1,5 miljoen euro weten door te sluizen. Telegraaf meldt dat de verdachte al 20 jaar een functie bekleed bij de crediteurenadministratie van Waternet. Hij wist zelf aan te geven dat het een lek in ’t systeem is wat hij al meerdere malen heeft gecommuniceerd naar Waternet toe.

De fraude kwam aan het licht toen ING door kreeg dat de man ineens over veel geld beschikte. Het zou namelijk zo zijn dat de persoon in kwestie een gokverslaving heeft en daardoor bij de ING een fikse schuld open heeft staan. Toen hij ineens €300.000 op z’n rekening ontving, z’n hypotheek in één keer afbetaalde en nog meer geld ontving, ging bij de ING een belletje rinkelen. Ze hebben melding gemaakt van de situatie. Waternet is inmiddels op de hoogte van de situatie en heeft aangifte gedaan.

De verdachte zelf zegt: ‘Ik had achteraf misschien beter naar Bonaire kunnen verhuizen. Dat heb ik niet gedaan, want zo zit ik niet in elkaar’. Hij maakte gebruik van valse facturen om zo geld naar z’n eigen rekening te sluizen. Hoe of wat er nu gaat gebeuren is nog onduidelijk. Toch lijkt het ons aannemelijk dat de man het geld terug zal moeten betalen. Welke gerechtelijke stappen er gezet zullen worden is nog afwachten.

Bron: AT5