Als je genoeg centjes hebt en verveling een begrip is dat je uit alle macht wil ontwijken, dan is dit de perfecte aankoop voor jou. De Franse scheepsbouwer heeft namelijk een boot ontwikkeld die het plezier naar een hoger niveau tilt. Los van het feit dat dit ‘bootje’ door het water klieft als een mes door boter, is het extra speciaal vanwege de amfibie-ambities. U zegt wat? Jawel, Iguana heeft met de Iguana Commuter een heus amfibievoertuig weten te maken.

De Iguana Commuter

Laten we even vooropstellen dat we deze boot puur op aanraden van het ‘kleine kind’ in ons hebben uitgekozen. Wanneer je op zoek bent naar een stijlvol concept met lijnen om je vingers bij af te likken, dan is deze futuristisch-ogende Commuter niet jouw cup of tea. Wat ons betreft krijgt deze Iguana Commuter ook geen eervolle vermelding vanwege z’n design. Nee, het zijn juist de technische eigenschappen die ons zo blij maken. Deze boot is namelijk gemaakt om te gassen op ’t water en dan zeer stoïcijns het land op te rijden – zonder een spier te vertrekken.

iguana commuter amfibie boot Pure Luxe

Met behulp van twee rupsbanden kun je als een volleerd professional het strand op en af rijden zonder enig probleem. De rupsbanden klappen in zodra de boot genoeg diepte heeft bereikt en klappen uit zodra ze weer nodig zijn. Het zorgt voor een tamelijk komische aanblik wanneer men het bootje langzaam uit het water zien komen. Of de amfibie-aspecten werkelijk tot recht komen, dat is nog maar de vraag. Zover we zien wordt de boot enkel het water in en uit gereden met behulp van de rupsbanden. Of je er daadwerkelijk mee door de Drive-in kunt, dat is onbekend.

iguana commuter amfibie boot Pure Luxe

De boot wordt uitgebracht in twee verschillende versies. Zo is er de Iguana Commuter Limo en de Commuter Sport. Die eerste wordt geleverd met zes, naar voor gerichte stoelen met memory-foam. De perfecte lay-out om praktisch ieder moment de topsnelheid van 40 knopen te varen. De Sport daarentegen heeft een iets gevarieerdere lay-out. Deze heeft een convertible cockpit-lounge, een zonnebed en een kleine ontspanningsruimte benedendeks.

iguana commuter amfibie boot Pure Luxe

Al met al een hele leuke gadget. Mede door het gebruik van grote hoeveelheden carbon is de Iguana Commuter een hele lichte, doch stevige boot. In combinatie met de technische aspecten zoals een elektrische ladder en een verstelbaar dak, is het een perfect speeltje voor volwassenen. Consumenten kunnen de boot op vrijwel ieder vlak geheel aanpassen – Iguana biedt een gevarieerd kleurenpallet aan om uit te kiezen. Mocht je dus op zoek zijn naar iets leuks voor de zomer, bezoek Iguana’s website dan even voor meer informatie.