Een Porsche 911 zal nooit of te nimmer out of fashion raken. Het Duitse icoon is nou eenmaal zo ingeburgerd in de wereld van auto’s en design, daar kom je niet meer van af. Sommigen zeggen dat de 911 met ieder nieuw model beter wordt (en technologisch gezien is dat misschien ook wel zo), maar oude liefde roest niet. Zeker niet wanneer het gaat om een oudere 911 – daar is héél lastig aan te tippen. Neem nou deze 911 uit 1965, om verliefd op te worden toch?

Een zeldzame serie waar deze 911 onderdeel van was

Het is niet zomaar een 911 uit 1965. Laten we vooropstellen dat de 901 (911’s oorspronkelijke naam alvorens Peugot roet in ’t eten gooide) pas in 1963 werd geïntroduceerd. Het is dus rustig te zeggen dat wanneer je een Porsche 911 uit 1965 bezit, je een stukje geschiedenis bezit. Sterker nog, deze 911 heeft een 300 series chassis nummer, wat hem per direct een van de allereerste exemplaren ooit maakt. Het was namelijk in 1965 dat Porsche pas écht begon met de productie van deze sportwagen. Dit specifieke exemplaar was een van de eerste die het daglicht zag. Een zeer bijzondere 911 dus.

porsche 911 veiling rm sotheby's Pure Luxe

Deze 911 werd aanvankelijk als ‘barn find’ gekenmerkt. Toch ziet hij er veel te goed uit voor een dergelijk stempel en dat klopt. Ondanks het feit dat alles aan deze auto origineel is, is ‘ie wel hier en daar gerestaureerd om weer tot concours-status teruggebracht te worden. Het prachtige exemplaar wordt bij RM Sotheby’s aangeboden en kan van jou worden. Er is geen schatting en ook geen reserve, maar dat ‘ie een flinke smak geld mag kosten, dat moge duidelijk zijn. Porsche liefhebbers zullen in de rij staan voor dit exemplaar. Wij begrijpen heel goed waarom.

porsche 911 veiling rm sotheby's Pure Luxe porsche 911 veiling rm sotheby's Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s