Het lijkt erop dat we zeer binnenkort een nieuwe Lamborghini ontworpen door het designhuis Zagato. Het gerenommeerde Italiaanse bedrijf heeft een vooralsnog onbekende afbeelding de wereld in geholpen die doet vermoeden dat er wat gaande is achter de schermen. Het gaat om een zijaanzicht van een tot nog toe onbekende auto. Men vermoedt een Lamborghini in een Zagato-jasje.

Lamborghini en Zagato werkten eerder samen

Het zou niet de eerste keer zijn dat beide Italiaanse merken samenwerken voor de creatie van een unieke auto. In 2014 wist Zagato al een zeer aparte creatie te onthullen op basis van de Lamborghini Gallardo. Het is een auto zoals we gewend zijn van Zagato. Geheel in lijn met de stijl van het designhuis. Denk dan aan de herkenbare ronde achterlicht-units (die we bijvoorbeeld ook bij deze Aston Martin Zagato zien). Destijds werd op ’t Concours d’Élégance Villa d’ Este de 5-95 by Zagato gepresenteerd.

zagato lamborghini gallardo 5-95 design onthulling auto Pure Luxe

De betreffende afbeelding van het nieuwe model.

De groene auto van de computertekening lijkt in essentie een Lamborghini Huracán te zijn. Ook hier zien we weer een herkenbare stijl terug en is ’t onmisbaar dat Zagato er een sausje overheen heeft gegoten. Het lijkt ditmaal te gaan om een opengewerkte versie van de 5-95. We zijn zeer benieuwd naar verdere informatie omtrent dit ‘speciale’ model. De vorige Lambo Zagato werd slechts éénmaal geproduceerd. Dat zal bij dit model waarschijnlijk ook weer het geval zijn.

zagato lamborghini gallardo 5-95 design onthulling auto Pure Luxe

De vorige Zagato Lamborghini ‘5-95’

zagato lamborghini gallardo 5-95 design onthulling auto Pure Luxe

De vorige Zagato Lamborghini ‘5-95’