Een Volkswagen Kever is een van de meest iconische auto’s die de wereld ooit gezien heeft. Het Duitse Memminger maakt al enige tijd zeer speciale Volkswagen Kevers en doet dit met verve. Hun laatste creatie is wat ons betreft een van de mooiste creaties die we in tijden hebben gezien. De Memminger Beetle Roadster 2.7 is de eerste creatie die het merk volledig vanuit het niets opbouwt – geheel naar eigen inzicht.

Memminger Beetle Roadster 2.7

Het bedrijf bouwt al enige tijd zeer spectaculaire Volkswagen Kevers. Dat wil zeggen, ze doen hun uiterste best om Kevers weer in vol ornaat de weg op te sturen zonder hier intens grote veranderingen in door te voeren. Deze Roadster is een auto met een zeer hoge cool-factor. Ja, het is weliswaar een creatie naar eigen inzicht, maar we kunnen niet ontkennen dat het een zeer aantrekkelijk eindresultaat is geworden. Zoals de naam doet vermoeden – en zoals ’t hoort bij deze auto – is de roadster aangedreven door een 2,7-liter Boxermotor.

memminger beetle roadster kever Pure Luxe

De overall looks mogen dan wel wat weg hebben van een Kever, de auto is verder zeer modern. Er wordt gebruik gemaakt van schijfremmen die men geleend heeft van de Porsche 911 en lichtgewicht 18-inch velgen. Op het moment van schrijven wordt de auto nog gezien als een concept, maar het bedrijf is wel van plan 20 stuks van deze bolide te gaan produceren. We zijn zeer benieuwd hoe de bolide in het echt uitziet.

memminger beetle roadster kever Pure Luxe memminger beetle roadster kever Pure Luxe

Bron: Memminger