Huizen hebben meestal een zeer saaie vorm en kennen weinig creativiteit. Toch zijn er ook wel her en der wat pareltjes te vinden die doen vermoeden dat architectuur hipper is dan ooit tevoren. Neem nou dit Mikkeli Wave House. Het huis is een creatie van Seppo Mäntylä en haalt z’n inspiratie uit de vormen van boten en vliegtuigen. 

Een huis ver van de traditie

Wat mooi is aan het ontwerp van dit huis ’t feit dat er werkelijk geen enkele traditionele vorm van ‘reguliere’ huizen terug te zien is in het ontwerp. De vormen kennen, zoals die logischerwijs ook bij boten en vliegtuigen te zien zijn, vloeiende lijnen. Het lijkt haast alsof het huis rekening moet houden met enige aerodynamica. Aspecten die bijdragen aan het speciale karakter dat dit huis bezit.

mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe

Het indrukwekkende karakter van het Mikkeli Wave House

Grote, opengewerkte ruimtes wisselen af met enorme glaspartijen. Daarnaast zorgt een speciale balkenstructuur voor enige herkenning met vliegtuigen zoals we dat gewend zijn. Er is een mooie balans gevonden tussen divers materiaalgebruik, wat zorgt voor een subtiele moderne vormgeving. Binnenin het huis zien we veel houtwerk terug. De afwerkingen zijn van zeer hoogwaardig niveau en het ontwerp kent een indrukwekkende lading zodra je werkelijk rondom het huis loopt.

mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe mikkeli wave house ontwerp design Pure Luxe