Het kon natuurlijk niet lang uitblijven: na Volkswagen zouden er ook andere koppen gaan rollen en dat blijkt nu weer bewezen. Het automerk uit Stuttgart heeft bezoek gekregen van enkele hoge heren van Justitie omdat er verdenkingen zijn rondom dieselfraude. Het zou gaan om enkele medewerkers van het merk, die verdacht worden van zowel bedrog als misleiding (is dat niet enigszins hetzelfde?).

Porsche bevestigd inval

De invallen zouden op diverse plekken plaats hebben gevonden en troffen ondermeer een directielid. Porsche bevestigd dit via de officiële kanalen. Overigens is het een actie die de kenmerken heeft van een domino-effect. Bij de invallen werd ook een bezoek gebracht aan Audi (foei VAG-groep). Audi levert namelijk dieselmotoren aan Porsche, dus het merk uit Ingolstadt kon uiteraard niet onopgemerkt blijven. Beide merken, zowel Porsche als Audi, hebben aangegeven volledig mee te werken aan het onderzoek.

Het is overigens niet de eerste keer dat Porsche betrokken is bij het dieselschandaal. In 2016 werd Volkswagen aan de tand gevoeld en gaf Porsche al aan mee te werken aan de situatie. Destijds werden diverse Macans en Cayenne’s teruggeroepen in verband met het dieselschandaal. Het lijkt dus niet echt positief te zijn dat er nu weer enige negativiteit rondom Porsche te bekennen is. Hoe dit onderzoek zich zal ontvouwen zullen we ongetwijfeld snel horen.

Bron: Instagram, Porsche