Het wachten op ’s werelds eerste Rolls-Royce SUV is bijna voorbij. Na jaren ontwikkeling, zal de Cullinan begin 2019 eindelijk zijn intrede maken in de luxueuze autowereld als een van de meest gedurfde projecten die ooit uit de beroemde Goodwood-werkplaats kwam. En als je handen beginnen te jeuken bij het idee van deze Rolls-Royce Cullinan, dan kan je nu alvast een aanbetaling doen. 

Rolls-Royce Cullinan

Terwijl dit monster een directe concurrent is van de $420.000 dollar kostende Bentley Bentayga, zal de nieuwe Cullinan ook moeten concurreren met Alfa Romeo Stelvio, Maserati Levante Trofeo en Lamurghini’s Urus. Desalniettemin zijn wij fan van dit fraaie wagentje. Een Rolls-Royce SUV: het ultieme dikdoenerij gevoel met een hoog stijlgehalte. Kun je je voorstellen dat je in de zomer met je Rolls voor komt rijden, uitstapt in je pak met overhemd, de meest stijlvolle heren sneakers eronder én een mooie dame aan je zijde? Is dat de show stelen of niet?

De eerste Rolls-Royce SUV ter wereld

Gelekte details onthullen dat de Rolls-Royce Cullinan een deel van de onderbouwing van de Phantom zal lenen. Dat betekent dat deze auto een grote V12-motor heeft, een aangepast aluminium platform en een slank interieur. De auto doorloopt momenteel zijn pre-productie testfase in verschillende open omgevingen, dus we verwacht meer spionnenopnames te zien gedurende het jaar.

Bron: D’Marge