Tag Heuer had ook dit jaar weer genoeg nieuwtjes te presenteren op BaselWorld. Het merk wat onlosmakelijk verbonden is aan Max Verstappen en consorten heeft een primeur geïntroduceerd die voor fans van het merk als een welkome toevoeging zal worden gezien. Tag Heuer introduceerde namelijk diverse modellen met de zogenaamde ‘GMT-complicatie’ en dat is alweer eventjes geleden. 

Tag Heuer is er weer voor de reislustige horlogeliefhebber

Een GMT-complicatie is niet enorm bijzonder. De toepassing in horlogerie bestaat al enige tijd en het is voor velen weinig nieuws. Toch was deze toevoeging voor Tag Heuer juist wel een nieuwtje. Dat komt simpelweg vanwege het feit dat deze in-house complicatie – correct us if we’re wrong – voor het laatst werd toegepast in de Autavia Heuer’s met Kaliber 14 als basis. We spreken dan over zo’n 40/50 jaar geleden.

Baselworld Tag heuer carrera chronograph gmt horloge Pure Luxe

De nieuwe Tag Heuer Carrera Chronograph GMT is dus het eerste horloge dat mag aftrappen met een in-house GMT-complicatie. Als basis voor deze chronograaf wordt het Heuer 02 Chronograaf uurwerk gebruikt. Daar wordt vervolgens deze nieuwe GMT-module op geschroefd en voila: een Carrera Chronograph GMT is geboren. Wat direct opvalt is het feit dat het merk ervoor heeft gekozen om GMT-bezel in het zwart/blauw te kiezen – boven de ‘standaard’ rood/blauwe bezel die we traditioneel gewend zijn van GMT’s.

Baselworld Tag heuer carrera chronograph gmt horloge Pure Luxe

Daarnaast is de bezel van deze GMT fixed, je kunt er dus geen kant mee op – hoe graag je ook aan je bezel draait normaliter. Het horloge is verkrijgbaar op zowel een stalen band als een rubberen band. Wat ons betreft is de variant op rubber ’t beste, aangezien het gehele design van deze Carrera Chronograph GMT nogal sportief is. De liefhebber betaald €6900 voor de variant op de stalen band en €6700 voor de variant op ’t rubber.