Het weekend nadert alweer z’n einde en we maken ons langzaamaan klaar voor een nieuwe werkweek. Weer vijf dagen lang gas geven en het onderste uit de kan halen. Toch komt het vaak voor dat je terugkijkt op je week en enigszins teleurgesteld bent. Teleurgesteld omdat bepaalde doelen niet gehaald zijn of omdat je niet zo succesvol was als gehoopt. Het is redelijk eenvoudig om die negatieve tendens om te draaien en er iets positiefs van te maken. Wij hebben een aantal aspecten op een rijtje gezet die je moet aanpassen om toch succesvol te kunnen zijn – op ieder vlak.

Maak aankomende week tot een succes

Om je week tot een succes te maken, zal je zelf ook succesvol moeten zijn. Wat belangrijk is te weten, is het feit dat succes niet gewoon komt aanwaaien. Om succesvol te zijn zal je het een en ander moeten aanpassen. Succesvolle mensen hanteren een aantal vuistregels die ze helpt bij het leggen van een goede basis. Deze basis is essentieel om op ieder gewenst moment het onderste uit de kan te kunnen halen.

We gaan je zo vlak voor de start van een nieuwe werkweek een aantal tips geven die vrij eenvoudig zijn uit te voeren, maar verstrekkende gevolgen kunnen hebben. In positieve zin. Met deze tips kun je zonder al te veel moeite een hele nieuwe benaderingswijze hanteren en zal je merken dat bepaalde zaken beter lopen dan voorheen.

met deze tips start je de week succesvol Pure Luxe

1. Zeg af en toe ook eens ‘nee’

Je denkt misschien dat je geweldig bezig bent door op alles ‘ja’ te zeggen, maar niets is minder waar. Wanneer jij overal ja en amen op zegt, brengt dit vroeg of laat een hoop stress met zich mee. De tijd die jij in een dag kunt stoppen is toch echt beperkt tot 24 uur – en dan moet je ook nog genoeg slaap hebben. Het heeft dus geen zin om jezelf te overladen met werk, beloftes en verantwoordelijkheden. Je kunt veel beter een beperkt aantal zaken heel goed doen, dan heel veel zaken redelijk tot slecht.

2. Zorg voor genoeg slaap

Het klinkt misschien als een dooddoener, maar we kunnen ’t niet vaak genoeg herhalen. Slaap is essentieel voor je fysieke en mentale gesteldheid. Zonder genoeg uren in dromenland ben je niets waard – je hersenen functioneren niet zonder slaap. Probeer daarnaast om die rust ook gewoon te nemen op de daarvoor bedoelde momenten. Naast het hebben van slaap is het verzorgen van een goed slaapritme ook belangrijk. Wanneer je slaapt, maar dit iedere keer op andere momenten doet, is je lichaam volledig ontregeld en ben je eerder vatbaar voor ziekte en andere lichamelijke ergernissen.

met deze tips start je de week succesvol Pure Luxe

3. Mensen met een negatieve invloed links laten liggen

Iedereen heeft wel een moment waarop hij/zij zich ergert aan een specifiek persoon en z’n uitlatingen. Zorg dat dat verleden tijd is. Het is namelijk totaal niet bevorderend voor jou als individu om tijd en energie in zulke mensen te steken. Ze helpen je namelijk niet op weg, maar remmen juist je progressie. Als je komende week dus iemand treft die erg negatief van aard is, probeer er in een grote boog omheen te lopen. Sterker nog, zorg dat je er ver uit de buurt blijft.

4. Ga niet zitten wachten totdat Kerst en Pasen op dezelfde dag vallen

Van uitstel komt afstel. Van afwachten komt.. niets. Wanneer jij denkt dat het moment daar is om een bepaalde stap te nemen, neem die stap dan gewoon. Risico’s zouden geen risico’s heten als de uitkomst zeker was. Wanneer je doelen vereisen dat je een volgende horde moet nemen, ga ervoor. Mensen die achterover leunen en zogenaamd wachten op het ‘juiste moment’ die staan erom bekend dat ze over 10 jaar nog steeds in dezelfde houdingen zitten af te wachten. Alleen als je een sprong in het diepe neemt kun je erachter komen wat de werkelijke potentie van je plannen is.

met deze tips start je de week succesvol Pure Luxe

5. Meet je eigen succes niet aan dat van anderen

Dit is de meest voorkomende fout die men maakt op jacht naar succes. Kijken naar anderen en hoe zij hun succes behalen. Het is namelijk onmogelijk om twee exact dezelfde wegen naar succes te vinden. Net zoals het onmogelijk is om twee exact dezelfde personen te vinden. Hou dus op met kijken naar anderen, maar kijk naar jezelf en jou proces. Alleen zo heb je de juiste focus te pakken en kun je leren van de weg die je reeds hebt bewandeld.