Het Amerikaanse modehuis Tom Ford kondigde meer dan een jaar geleden aan dat het merk zich zou gaan roeren in de horloge industrie. Destijds waren de geluiden zeer positief en waren de verwachtingen hooggespannen. Toch heeft het nog de nodige tijd gekost alvorens de wens ook daadwerkelijk werd omgetoverd tot een resultaat. Inmiddels is het zover en mogen we met trots de Tom Ford 001 Watch introduceren.

Tom Ford duikt terug in de tijd

Wat meteen opvalt bij dit nieuwe unisex-horloge is de stijl die het merk heeft gehanteerd. Het is een zeer klassiek horloge dat kenmerken ontleend uit de Art-deco periode. Bij ons kwam direct de associatie met de Cartier Tank bovendrijven. Niet geheel verwonderlijk, daar diverse stijlelementen toch wel verdacht veel doen denken aan het iconische horloge van dit modehuis uit Parijs.

tom ford horloge 001 watch Pure Luxe

De Tom Ford 001 Watch is een unisex horloge, dat voor zowel mannen als vrouwen prima te dragen is. Door een andere kastkleur en een andere band aan het horloge te bevestigen, verander je al gauw de uitstraling en pas je het aan op je persoonlijke stijl. Er zijn diverse kaststijlen te koop. Zo kun je je horloge in een 18kt gouden uitvoering kopen, maar ook staal en zwarte DLC-coating behoren tot de mogelijkheden.

Vooralsnog is er niets bekend over prijzen en het uurwerk dat in het horloge wordt gebruikt. Echter, het horloge wordt gemaakt onder supervisie van Bedrock Manufacturing. Het bedrijf werkt voornamelijk met uurwerken van Ronda. Ronda’s gros bestaat uit quartz uurwerken. Er is wel een mechanisch uurwerk beschikbaar, maar vooralsnog lijkt het erop dat de Tom Ford 001 Watch aangedreven zal worden door een quartz uurwerk. Schattingen omtrent de prijs liggen tussen de $2.000 en $10.000. Een smak geld voor een ‘nieuwkomer’ in de industrie.