Filmsterren zijn als horlogeliefhebber aardig bevoorrecht. Zeker wanneer je Robert Downey Jr. heet en de futuristische Tony Stark aka Ironman moet spelen. Het is namelijk wel zo wenselijk dat dit personage een enorm futuristisch voorkomen heeft. Hoe doe je dat dan wanneer ’t op horloges aankomt, wat past bij zo’n karakter? Nou, een zeer futuristisch Urwerk Genève horloge dus. Eentje die op zeer korte termijn geveild zal worden.

Robert Downey Jr. droeg deze Urwerk UR-110 RG in de film Spiderman: Homecoming

Een horloge is normaliter ‘gewoon’ een horloge, maar in dit geval durven we dat toch enigszins tegen te spreken. Los van het feit dat dit horloge dus geschitterd heeft op ’t witte doek, is ’t ook nog eens een zeer spectaculair horloge. Een horloge wat men in horlogekringen bestempeld als ‘haute horlogerie‘. Dat predikaat wordt overigens alleen uit de kast getrokken als het een horloge betreft wat betreft techniek, design en materiaalgebruik ver boven andere horloges uittorent.

urwerk genève horloge ur-110 RS Robert Downey Jr. Spiderman Homecoming veiling Pure Luxe

Dit Urwerk horloge draagt met recht het predikaat haute horlogerie. Alleen al kijken naar dit exemplaar maakt duidelijk dat we niet zomaar met een stukje speelgoed hebben te maken. Nee, Urwerk is een merk dat zich in hetzelfde rijtje mag scharen als MB&F en bijvoorbeeld Harry Winston. Het mooie aan dit horloge is misschien nog wel ’t feit dat Robert Downey Jr. zelf koos voor dit specifieke horloge als pols-partner voor Tony Stark in deze film.

urwerk genève horloge ur-110 RS Robert Downey Jr. Spiderman Homecoming veiling Pure Luxe

Hij staat bekend als een groot fan van mechanische horloges. Dus toen Downey Jr. werd gevraagd welk horloge Tony Stark (Ironman) in deze film moest dragen, besloot hij dat het een rosé gouden versie van de UR-110 moest zijn. Als gevolg daarvan belde de kostuum-afdeling van het team op naar Urwerk Genève om te vertellen dat ze een rosé gouden UR-110 zochten voor een nieuwe Spiderman film. Toen de studio belde werd het belletje in eerste instantie gezien als prank call. Nadat de medewerkers van de studio bot vingen, besloot Robert Downey Jr. zelf te bellen. Ditmaal met succes.

urwerk genève horloge ur-110 RS Robert Downey Jr. Spiderman Homecoming veiling Pure Luxe

Op 12 mei wordt het horloge geveild ten behoeve van een goed doel

De persmanager van Urwerk vloog van Genève naar de Pinewood Studios in Los Angeles om het speciale horloge af te leveren. Op 12 mei aanstaande zal het horloge onder de hamer gaan bij Hotel La Reserve. Uiteraard wordt het horloge geleverd met de originele doos en papieren en met een servicebeurt van het horlogeatelier van Urwerk zelf. De opbrengsten van het horloge zullen ten goede komen aan Manusodany – een non-profit organisatie die ontwikkelingsprojecten in Haïti financiert. Naar verwachting zal het horloge tussen de $50.000 en $105.000 opleveren. Een aardig bedrag voor een zeer spectaculair horloge.

urwerk genève horloge ur-110 RS Robert Downey Jr. Spiderman Homecoming veiling Pure Luxe

Bron: Philips