Nu het weer aantrekt en de zon steeds meer op de voorgrond weet te treden, is het aan ons Nederlanders om en masse richting de kust te trekken en daar te genieten van de zomerse dagen. Het is weliswaar nog pril, maar de huidige temperaturen nodigen uit om met veel plezier te vertoeven aan de kust van ons kleine kikkerlandje. Waar doe je dat anders dan bij een mooi hotel en een goede beach club?

Bij het Vesper Hotel en Beach Club Bries staat genieten voorop

Pure Luxe ontving het privilege om een nachtje door te brengen in het Vesper Hotel. Zo konden we ervaren hoe één van ’s lands mooiste boutique-hotels hun gasten op hoogwaardige wijze laat genieten aan de Nederlandse kust. Door het intieme hotel te combineren met Beach Club Bries ben je hier als gast aan het juiste adres voor de ultieme beleving aan ‘eigen kust’. Want, hoe verleidelijk buitenlandse stranden soms ook zijn, aan de Noordzeekust is het prima vertoeven wanneer je overnacht bij het Vesper Hotel.

Vesper de boutique primeur aan de Nederlandse kust

Het Vesper Hotel is het eerste boutique-hotel met 27 kamers aan de Nederlandse kust. Wat ons aantrekt aan boutique-hotels – en wat Vesper goed weet te tackelen – is het eigenzinnige karakter en de intieme sfeer die er vaak te vinden is. Een boutique-hotel is over ’t algemeen stukken persoonlijker en straalt een toegankelijke warmte uit. Eigenschappen die we bij ons bezoek aan het Vesper Hotel vanaf het eerste moment zo ervaren hebben.

Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe

We kunnen overigens niet ontkennen dat het wel prettig is wanneer je overnacht in dit hotel, dat het weertje meezit. Een stralende zon en aangename temperaturen maken een verblijf aan de kustlijn stukken prettiger. Tel daar het goede – Bourgondisch getinte – eten van de keuken bij op en je krijgt een zeer aanlokkelijk verblijf. Zowel het restaurant als de cocktailbar bieden een goed uitzicht over de zee en dragen bij aan de sfeer van ultieme ontspanningen.

De 27 kamers die het hotel rijk is zijn allen op hun eigen manier ingericht. Design, kunst en balans staan centraal in het hotel en dat zie je ook terug in de inrichting van de kamers. Er is gebruik gemaakt van designmeubilair, luxueuze materialen en handgemaakte matrassen (ja echt). Wat betreft comfort en faciliteiten kom je niets tekort in het Vesper Hotel. Kamers met een privé-sauna, stoomdouche en ligbad behoren tot de mogelijkheden. Al met al is een overnachting in het Vesper Hotel beslist een ‘vakantie in eigen land’ waard.

Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe

Beach Club Bries het perfecte verlengstuk van het Vesper Hotel

Na een wandeling over ’t strand is niets lekkerder dan afsluiten met een goed glaasje wijn en een lekkere lunch. Bij Beach Club Bries voel je je meteen thuis, want het is een creatie van de hand van architect Bart Akkerhuis – die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Vesper Hotel. Aangezien het inmiddels het tiende levensjaar betreft van de Beach Club werd er besloten om het geheel in een nieuw jasje te steken. Samen met de Noordwijkse broers Michiel en Martijn van den Berg heeft Akkerhuis de club onder handen genomen en er een frisse draai aan gegeven. Het resultaat mag er wezen en straalt net zoveel klasse uit als het hotel.

Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe

Uiteraard kun je bij Bries terecht voor een lekker drankje, maar het is de kaart die ons het meest verbaasde. Het menu is namelijk zeer gevarieerd. Naast klassieke Martino en Pulled Pork sandwiches kun je ook kiezen voor kroketten van Holtkamp of oeuf benedict. Ondanks het feit dat de menukaart ieder jaar onder handen wordt genomen hoef je als liefhebber van vis niet te treuren: deze blijven prominent aanwezig op de kaart van Bries.

Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe Hotel Vesper Beach Club Bries boutique-hotel Noordwijk Pure Luxe

Het totaalplaatje is wat zo aantrekt

Men denkt vaak dat vakantie in Nederland onmogelijk is, of allerlei aspecten mist. Toch bewijst het Vesper Hotel en Beach Club Bries dat dit absoluut niet het geval is. Een goed uitzicht, luxe kamers, top service en uiteraard goed eten. Wat ons betreft alle zaken die een paar dagen ontspanning tot een succes kunnen maken. Zoals gezegd is het wel essentieel dat het weer een beetje meezit. Al vrezen we daar niet voor nu we rustig aan naar lekkere zomerse dagen toe gaan. Mocht je dus op zoek zijn naar wat leuks aan de Noordzeekust, dan is dit absoluut het overwegen waard. Voor meer informatie bezoek je de website van het Vesper Hotel. Ook voor informatie over Beach Club Bries kun je op de website terecht.