Met de zomer in aantocht en de season opening achter de rug, gaat Wajer Yachts weer een goed seizoen tegemoet. De botenbouwer uit Heeg, Friesland staat bekend om z’n zeer strakke, stijlvolle jachten. Het aanbod is divers en kent inmiddels zes modellen, waarvan de laatste, de Wajer 55S, de ultieme eye-catcher is. De Wajer 55S is gebaseerd op de wat oudere Wajer 55. Daar is kracht, sportiviteit, stijl en veelzijdigheid aan toegevoegd.

Perfectionisme aan boord van de Wajer 55S

Laten we vooropstellen dat iedere creatie van Wajer tot stand komt met een scherp oog voor detail en kwaliteit. Of het nu hun sloep betreft, of dit nieuwe 55S model; kwaliteit, luxe en comfort staan zeer hoog in ’t vaandel. In de woorden van Wajer zelf: ‘de Wajer 55S is lichter, veelzijdiger en sneller dan z’n jongere broertje de 55′. Wat opvalt is het feit dat de 55S gebruik maakt van de zogenaamde ‘central console’. Mede door deze keuze in ontwerp ontstaat er op de Wajer 55S meer ruimte dan bij de 55. Door de slim geplaatste stuurinrichting is het mogelijk om ook het voordek van dit jacht optimaal te benutten.

wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe

Deze toename in ruimte is ook benedendeks terug te vinden. Hier is namelijk voldoende ruimte om 4 tot 6 personen te laten slapen. Tevens is er plek voor een volwaardige badkamer. Daarnaast is er aan boord van het jacht gedacht aan voldoende opbergruimte voor je sportspullen. Denk dan aan duikmateriaal of aanverwante zaken. Het jacht is uitgerust met maar liefst drie Volvo Penta IPS600 motoren, goed 435pk per stuk. Daarmee is het mogelijk om een topsnelheid van zo’n 75km/u te halen.

wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe

Er is ruimte aan boord om een Williams 280 MiniJet op te bergen, twee Seabobs, paddleboards, duikmateriaal en elektrische surfboards. Kortom: aan alles naast enkel het varen is gedacht bij het design van deze Wajer 55S. De hardtop is deels verwijderbaar en eveneens te vergroten, zodat je de lounge ruimte ook overdekt kunt maken. Er is een hoogwaardig audiosysteem aan boord voor de nodige muzikale ontspanning en mocht je honger hebben of een koel drankje willen serveren, dan kun je gebruik maken van de grille, koelkast en ijsblokjesmachine.

Een zeer compleet, stijlvol jacht

De Wajer 55S is een jacht met een enorm veelzijdig en functioneel design. De klasse die de scheepsbouwer als standaard hanteert straalt er vanaf, zonder te overdrijven. Het ontwerp kent een functionele insteek, maar heeft eveneens z’n charme. Zo is het mogelijk om snel van A naar B te varen, maar kun je ook in stijl rustig dobberen. Daarnaast is alles aan boord om in alle rust te ontspannen. Alles wat men nodig heeft op open water is aanwezig. We omschrijven dus eigenlijk het perfecte speeltje voor aankomende zomer.

wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe wajer yachts jacht scheepsbouw wajer 55s boot Pure Luxe

Bron: Wajer Yachts