Zojuist heeft ons het nieuws bereikt dat de Zweedse top-dj Avicii is overleden op 28-jarige leeftijd. Hoe of wat er precies is gebeurd wordt niet gezegd. Vrijdag in de namiddag maakte z’n management bekend dat de dj dood is aangetroffen in z’n hotelkamer. 

Avicii dood aangetroffen in z’n hotelkamer

Wat precies de doodsoorzaak is, is vooralsnog onbekend. Het management heeft enkel weten te melden dat de 28-jarige dj in levenloze toestand is aangetroffen in z’n hotelkamer. Op het moment van overlijden bevond Avicii – in het dagelijks leven Tim Bergling – zich op z’n hotelkamer in Masqat, de hoofdstad van Oman. Z’n woordvoerder zegt hierover: “Met ons diepste medeleven delen wij het verlies van Tim Bergling, beter bekend als Avicii”.

De Zweed was de laatste tijd wat minder in het nieuws omdat hij aangaf het rustig aan te willen doen. Meerdere zaken droegen bij aan het zelfs stoppen van z’n muziekcarrière. Vooralsnog zijn we in afwachting van verdere berichtgeving. Duidelijk werd wel, zeker na het zien van z’n documentaire, dat het turbulente artiestenleven hem af en toe teveel werd. Zo bleek hij vaak bedrogen te zijn door mensen in het wereldje en liepen spanningen zo hoog op dat hij besloot te stoppen als dj.

Bron: Instagram, Avicii