Bell & Ross is in horlogeland zeer bekend vanwege hun iconische vierkante kasten. Het is bijna synoniem voor het merk – vierkant. Toch heeft het horloge in het verleden ook een aantal zeer mooie ronde kasten op de markt gebracht – en dat doen ze nog steeds. Deze laatste nieuwe toevoeging is een perfect voorbeeld van een Bell & Ross horloge dat ook in ronde kast zeer goed tot uiting komt. Maak kennis met de Bell & Ross BR V2-93.

De Bell & Ross BR V2-93 GMT vertelt de tijd in drie verschillende tijdszones

Een GMT complicatie is bijna niet meer weg te denken uit de hedendaagse horlogerie. Het is een handige manier om correct te tijd bij te houden, terwijl je in verschillende tijdzones bent. Nu denk je misschien ‘hoe vaak ben ik nou in verschillende tijdzones’, maar voor piloten is een dergelijke functie (nog voor digitalisering) verdomd handig. De GMT complicatie werd in het midden van de vorige eeuw geïntroduceerd door Rolex in het befaamde GMT Master model. Vele merken volgden dat voorbeeld.

bell & ross br v2-93 gmt horloge tool watch Pure Luxe

Liefhebbers van zogenaamde ’tool-watches’ zullen een goed gevoel krijgen bij deze nieuwe Bell & Ross BR V2-93 GMT. Het horloge is namelijk in staat om de tijd uit drie verschillende tijdzones correct weer te geven – in tegenstelling tot de meeste GMT’s, welke enkel een Dual timezone display hebben. Natuurlijk kun je je afvragen of het daadwerkelijk nodig is, maar toch is het een functie die we kunnen waarderen. De reguliere wijzers (uren, minuten en seconden) geven de thuistijd aan. De oranje pijl weerspiegelt een tweede tijdzone en de derde komt tot stand door de bi-directionele bezel.

bell & ross br v2-93 gmt horloge tool watch Pure Luxe

Het is voor ’t eerst dat Bell & Ross een horloge uitvoert met een bi-directionele bezel – de andere modellen hadden een fixed bezel. De combinatie van de zwarte wijzerplaat, de oranje pijl en de witte numerals maakt dat er een mooi contrast ontstaat. Hierdoor oogt het horloge als ’t instrumentarium van een vliegtuig cockpit. Onder de 4-uur index is een kleine date-window te vinden. Deze is zeer subtiel, waardoor het geen moment storend oogt. Het horloge heeft een diameter van 41mm en is verkrijgbaar met rubber band ($3.250) en stalen bracelet ($3.500). Een zeer mooie tool-watch en beslist een eye-catcher.

bell & ross br v2-93 gmt horloge tool watch Pure Luxe

Bron: RobbReport