Het is een tijd lang kommer en kwel geweest in het land van de Cryptocurrency. Koersen daalden sneller dan we voor mogelijk hielden en de nodige regulaties over de hele wereld zorgden ervoor dat het er niet naar uitzag dat er enige verandering plaats zou vinden. Toch lijkt al die negativiteit nu enigszins getemperd te zijn en mogen we weer schoorvoetend vooruit kijken. Naar een rooskleurige toekomst voor Bitcoin, Ethereum, Ripple en alle andere Cryptocurrencies. Althans, als we mede-oprichter van Reddit – Alexis Ohanian – mogen geloven.

Reddit maakt bekend dat het Cryptomunten als Bitcoin en Ethereum gaat accepteren

Accepteren als in? Nou, als betaalmiddel. Nu denk je misschien, wat heeft dat voor relevantie voor Reddit en andersom, dat antwoord ligt dichterbij dan je denkt. Het is namelijk zo dat de gehele Reddit community een enorm groot percentage Cryptocurrency aanhangers kent. Dan praten we over handelaren, ontwikkelaars en simpelweg mensen die graag hun fortuin zien groeien; investeerders.

Het is dus lastig in te schatten of de beste man (lees: Alexis Ohanian) de boel gewoon aan het shillen is, of dat hij daadwerkelijk gelooft in de markt en daarom dergelijke statements naar buiten brengt. Duidelijk is wel dat we inmiddels weer in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen en dat de boel er langzaam bovenop krabbelt. Ohanian zegt hierover: ‘Ik heb nog steeds wat Bitcoin, deze munt is in de perceptie van mensen zo belangrijk, dat gaat niet zomaar over. Toch geloof ik het meest in Ethereum, dit komt voornamelijk omdat daar echt toepassingen op worden gebouwd’.

Het is al enige tijd duidelijk dat grote firma’s als JPMorgan, Microsoft en diverse internationale banken zich bezighouden met de Ethereum blockchain. Hetgeen Ohanian zegt is dan ook een van de redenen dat mensen wat betreft levensvatbaarheid het meeste heil zien in Ethereum. Uiteraard voelen we ons wel genoodzaakt om het enthousiasme enigszins tegen te spreken. Ja er is inderdaad sprake van een positieve flow, maar dat betekent niet dat je over dergelijke bedragen kunt spreken. Voorspellend te werk gaan in deze markt is niets anders dan gokken. Het kent geen basis en is al meermaals bewezen fout gegaan.

De markt heeft meermaals bewezen onberekenbaar te zijn

En zo is het maar net. Het feit is gewoon dat er helemaal niets te voorspellen is, tenzij je beschikt over informatie rechtstreeks van de bron én betrokkene. Mocht je dus weten dat morgenmiddag een gigantische portefeuille in de verkoop zal gaan, dan kun je stellen dat het effect zal hebben op de koers (een Whale trade). Het strooien met cijfers als ‘voor het eind van dit jaar $20.000’ is wat ons betreft klinklare onzin.

’s Werelds beste economen breken dagelijks hun hoofd over deze nieuwe markt. Zelfs zij zijn niet in staat een concrete voorspelling te doen. We helpen het iedereen hopen die een aardige hoeveelheid Cryptocurrency bezit, maar blijft bewust van de onzekerheden. Het kan zomaar zo zijn dat de Aziatische overheden over 2 maanden werkelijk alle activiteit rondom Crypto aan banden leggen en dan valt het dubbeltje de andere kant op. Kortom, probeer enkel een statement te maken met een feitelijke onderbouwing. Zolang men op die wijze handelt, blijft het overzichtelijk. Positiviteit is mooi, maar moet niet omslaan in overdreven redenaties.

Op weg naar volwassenheid

De markt zit inmiddels in een volgende fase en deze zorgt voor de nodige turbulentie. Toch is het iets wat nodig is om naar een stabiele markt toe te werken. Een markt waarin iedereen gelooft en waar instanties, overheden en particulieren in kunnen stappen, zonder dat daar de huidige, grote risico’s aan vast kleven. Laten we de situatie vooral goed analyseren, zodat iedereen in staat is om een weloverwogen besluit te maken. Alleen dan kunnen we verdere frustratie en mislukking voorkomen.

Bron: BusinessInsider