Diamanten staan nu eenmaal synoniem voor rijkdom. Het is ’s werelds meest begeerde edelsteen en hoe groter, zuiverder en zeldzamer – des te hoger de bedragen die men er voor neer wil tellen. We hebben jullie eerder al eens op de hoogte gebracht van de meest zeldzame diamant ter wereld die geveild werd bij Sotheby’s. Deze keer hebben we het over een andere zeer spectaculaire (ruwe) diamant. Het gaat om de op vier na grootste ruwe diamant ter wereld. Het gaat om een steen van maar liefst 910 Karaat.

Lesotho Legend diamant

Deze diamant is gevonden door Gem Diamonds, in de Letseng Mine in Afrika dit jaar. Het is een steen die ongeveer de grootte heeft van twee golfballen en dus ruim 910 Karaat meet. De diamant is gekocht door een anonieme koper uit Antwerpen, België. Het bedrijf, Gem Diamonds is in het bezit van 70% van de Letseng Mine. Deze mijn staat wereldwijd bekend om de fameuze productie van witte diamanten.

diamant lesotho legend gem diamonds afrika diamanten Pure Luxe

In een officiële verklaring van Gem Diamonds werd gezegd dat het bedrijf blij is met de opbrengst van de ruwe diamant. Toch is het niet de prijs die volgens experts verwacht mocht worden. Om een richtlijn aan te geven: eerder al werd de op een na grootste ruwe diamant geveild voor 53 miljoen dollar. Een andere D-flawless 34 Karaat diamant verwisselde van eigenaar voor 33 miljoen dollar. Hoe dan ook, Gem Diamonds mag niet klagen. Het bedrijf heeft dit jaar alleen al zes diamanten gedolven die meer dan 100 Karaat rekende. Een productief en vooral winstgevend jaar lijkt zich te vormen.

Bron: Luxurylaunches