Ondanks het feit dat vandaag de dag enorm veel mooie nieuwe bolides worden gemaakt,  blijft het een speciaal gevoel om oog in oog met een klassieker komen te staan. Deze auto’s herbergen zoveel sfeer en karakter, daar kan een nieuwe bolide gewoon niet tegenop. Neem nou bijvoorbeeld deze enorm strakke Ferrari Dino 246 GTS. Het is onmogelijk om de schoonheid van deze auto te negeren.

De Ferrari Dino – een ode aan Enzo Ferrari’s zoon

Wiens jongensdroom is het niet: een auto die naar jou vernoemd is. De Ferrari Dino werd in al z’n schoonheid een verwezenlijking van de vurige passie die vader Enzo Ferrari deelde in zowel auto’s als z’n zoon. Het was de allereerste auto die uit Maranello vertrok met een mid-engine. Mede door deze eigenschap werd de Ferrari Dino niet als volwaardige Ferrari gekenmerkt. Oplettende kijkers zullen direct zien dat het steigerende paard op de neus ontbreekt – dit ‘echte’ Ferrari-embleem werd bewaard voor de V12-modellen. Deze hadden nog wel een motor die in de neus was geplaatst.

ferrari dino 246 gts 1974 veiling auto maranello Pure Luxe

Ondanks het zijn van een soort ‘lelijke eendje’ werd de Ferrari Dino naargelang de jaren verstreken steeds meer gewaardeerd. Tot op het punt dat verzamelaars werkelijk in de rij staan voor een dergelijk exemplaar. Het is dan ook niet gek dat auto’s als deze zeer schaars zijn. Deze specifieke Ferrari Dino heeft twee eigenaren gehad en slechts 8000 kilometer op de teller. Over een periode van 44 jaar. Het mooiste van alles? De auto is volledig origineel. Veel beter gaat het vandaag niet meer worden.

ferrari dino 246 gts 1974 veiling auto maranello Pure Luxe ferrari dino 246 gts 1974 veiling auto maranello Pure Luxe

Bron: RM Sotheby’s / Ryan Merril