Horloges, een van de best bewaarde mechanieken uit het bestaan van de mens. Ondanks het feit dat er een hoop horlogemerken werden geslachtofferd ten tijde van de ‘Quartz-crisis’, blijft het mechanisch horloge nog steeds diep geworteld in de industrie. Sterker nog, de afgelopen jaren heeft het ‘originele’ horloge weer aan populariteit gewonnen. Totdat daar ineens de ‘smartwatches’ kwamen. Een moderne interpretatie van het horloge als extreme multi-tool om je pols. Waar de verwachting stiekem was dat traditionele merken hier een tik van zouden krijgen, werd de verandering geadopteerd en overgenomen. Het resultaat? Een hoop aparte creaties en vernieuwing zoals dit Frederique Constant Hybrid Manufacture horloge. 

Frederique Constant creëert een beetje van beiden

Nu er steeds meer merken zijn die zich voorzichtig wagen op ’t gladde ijs van smartwatches, doet Frederique Constant er nog een schepje bovenop. Het merk had natuurlijk al hun Horological Smartwatch, maar nu tillen ze het geheel naar een iets hoger niveau. Deze keer wordt er gebruik gemaakt van werkelijk ieder facet dat de horlogerie in de afgelopen tientallen jaren heeft gekend. Het merk brengt ons het Frederique Constant Hybrid Manufacture horloge.

frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe

Het horloge heeft namelijk een mechanisch uurwerk én een batterij-gestuurd systeem dat de smart applicaties dient. Door deze twee te combineren is het merk in staat om een creatie te introduceren die het beste van beide werelden combineert. Althans, dat mogen we hopen natuurlijk. Het horloge maakt juist vanwege deze combinatie gebruik van een gepatenteerd systeem dat er voor zorgt dat de mechanische onderdelen geen hinder ondervinden van het magnetisch veld veroorzaakt door het batterijtje en z’n onderdelen.

frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe

Frederique Constant Hybrid Manufacture watch

Het horloge wordt leven in geblazen door het FC-750 in-house uurwerk. Een automatisch uurwerk dat zich ontfermt over de voortgang van de tijdsaanduiding. Het uurwerk levert zo’n 42 uur aan power reserve. De afmeting van het horloge staat gelijk aan het aantal uren power reserve, namelijk 42 mm. Een mooie afmeting, welke door het design iets minder groot oogt dan de werkelijkheid.

frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe

Uiteraard wordt het horloge geleverd met een saffieren case back zodat je het automatisch uurwerk in alle glorie z’n ding ziet doen. Het elektronische deel van ’t uurwerk zorgt voor de Worldtimer-functie, een sleep-monitor, activiteiten-monitor en een diagnostische tool. Het uurwerk wordt eenvoudig gekoppeld aan zowel de bluetooth van een Iphone of een Android-toestel door middel van de knop aan de linkerkant van de kast.

frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe

Er worden diverse stijlen aangeboden. Zo krijgt het horloge een guilloché wijzerplaat, verschillende kastmaterialen én de keuze uit ‘gewone’ wijzers of Breguet-stijl wijzers. De stalen variant kost zo’n €3.250 en de rosé-gouden variant heeft een prijskaartje van €3.500. Alle varianten worden geleverd met een watch winder die eveneens het batterijtje van ’t horloge oplaadt. Een prima ’traditioneel’ vormgegeven alternatief voor gadgets zoals de Apple watch.

frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe frederique constant hybrid watch horloge smartwatch mechanisch horlogerie Pure Luxe

Bron: Frederique Constant