De Aston Martin DB5 is voor de meesten onder ons natuurlijk de enige echte James Bond auto. De geweldig vormgegeven Britse sportcoupé heeft in maar liefst 7 James Bond films mee mogen spelen. Het imago van de auto kreeg daar een gigantische boost door. Logischerwijs werd dit model onafgebroken met de Britse superspion – die tevens een zeer stijlvol voorkomen had. Het is dus echt een auto die geassocieerd wordt met klasse, stijl en sublimiteit. Bonhams heeft nu een exemplaar klaar staan voor het veilingblok. 

Aston Martin DB5 uit 1965

Een Aston Martin DB5 is een geweldig mooie bolide om te zien. De auto kent een fantastische vormgeving en is tevens een icoon in z’n eigen klasse. Zoals we aangaven is het voornamelijk James Bond die er voor heeft gezorgd dat de bolide een niet te missen plek in de spotlights innam en nog steeds bezit. De Aston Martin DB5 is het perfecte automotive verlengstuk van de persoonlijkheid die James Bond neerzet. Een elegant, stijlvol individu met bovengemiddeld veel klasse. Zo is de Britse superspion en zo is deze Aston Martin ook.

james bond goldeneye aston martin db5 bonhams Pure Luxe

Foto: Bonhams.

Bij Bonhams gaat binnenkort dus de hamer neer om te bepalen wie de nieuwe eigenaar van deze bolide zal worden. Het icoon gaat voor minimaal 1,6 miljoen dollar onder de hamer. Uiteraard zal deze prijs stukken hoger uit gaan vallen. We zijn benieuwd naar het resultaat. Een autoliefhebber met een grote zak geld zal hier beslist voor in de rij gaan staan. Veel mooier en zeldzamer gaat het niet worden. In de video hieronder is te zien hoe de auto, bestuurd door Pierce Brosnan, over kronkelige bergwegen scheurt tegen een Ferrari 355 met de Nederlandse Famke Janssen achter het stuur.

james bond goldeneye aston martin db5 bonhams Pure Luxe

Foto: Bonhams.

james bond goldeneye aston martin db5 bonhams Pure Luxe

Foto: Bonhams.

Bron: Bonhams