Jaguar is volgens liefhebbers verre van wat het merk vroeger was. De charme en de klasse die de auto’s vroeger hadden, die lijkt vandaag de dag een beetje ondergesneeuwd te raken door de modernisering en eisen van de hedendaagse autoindustrie. Deze Jaguar Xk140 Fixed Head Coupé is ooit eigendom geweest van de Jaguar Works rijder Duncan Hamilton en staat nu te koop.

Jaguar XK140 Fixed Head Coupé een zeldzame, klassieke parel

De meeste Jaguar XK140’s die hedendaags te koop staan of geveild worden zijn enigszins lelijke eendjes te noemen. Sterker nog, de meeste modellen zijn in verre staat van ontbinding en deze staan dan ook voor een paar tienduizenden euro’s te koop. Als je een goed model weet te vinden, dan ben je vaak enkele tonnen kwijt. Het is dan ook niet heel vreemd dat Pendine – waar deze te koop staat – geen prijs noemt bij de advertentie. Het model is ogenschijnlijk piekfijn in orde en lijkt daarom een uniek exemplaar. We kunnen alleen maar zeggen dat deze zilveren XK140 een van de mooiste exemplaren is die we ooit gezien hebben. De auto heeft sinds 1988 dezelfde eigenaar gehad en lijkt volledig origineel te zijn.

jaguar xk140 fixed head coupé duncan hamitlon pendine Pure Luxe jaguar xk140 fixed head coupé duncan hamitlon pendine Pure Luxe jaguar xk140 fixed head coupé duncan hamitlon pendine Pure Luxe

Bron: Pendine